MSB: Hakkari'de 2 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı

MİLLİ Savunma Bakanlığı, Hakkari bölgesinde askeri araca PKK'lılarca uzak mesafeden yapılan saldırı sonucu Hava Savunma Üsteğmen Emre Kargın ve Piyade Uzman Onbaşı Hüseyin Mertoğlu'nun şehit olduğu,1 askerin de yaralandığını açıkladı.

Haberler 10.07.2019 - 10:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakanlktan yaplan yazl açklamada, Hakkri bölgesinde 9 Temmuz 2019 tarihinde bir askeri araca PKKl teröristlerce uzak mesafeden yaplan saldr sonucu 2 kahraman silah arkadamz ehit olmu, 1 kahraman silah arkadamz ise yaralanmtr. Bölgede operasyonlara devam edilmektedir. Bizleri derin bir ac ve üzüntüye boan bu olayda hayatn kaybeden aziz ehitlerimize Allahtan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahl Kuvvetleri ile yüce Türk milletine basal ve sabr, yaralanan kahraman silah arkadamza acil ifalar dileriz denildi.

EHT ATE DALAMANA

Askeri araca yönelik uzaktan düzenledii saldrda ehit olan iki askerden Hava Savunma Üstemen Emre Kargnn ac haberi, Mulann Dalaman ilçesinde yaayan ailesine ulat. Oullarnn ehit olduu haberini askeri yetkililerden alan anne Saadet Kargn ve baba Muhammet Karg gözyalarna bouldu. Yaknlar ve komular, taziye için Türk bayra aslan ehit evine gelmeye balad.

BURDUR ACI çERSNDE

ehit olan iki askerden Piyade Uzman Onba Hüseyin Mertolunun ehadet haberi, çeltikçi ilçesi Basaray köyünde oturan baba Mehmet ve anne Aye Mertoluna verildi. Salk ekipleri eliinde ehit ailesinin evine gelen Burdur Vali Vekili Ali Nazm Balcolu, Garnizon Komutan Albay Hakan Tutucu ve l Jandarma Komutan Vekili Albay Mehmet çelik, aileye basal diledi.

Olunun ehadet haberi alnca fenalaan Aye Mertolu, ambulansla Bucak Devlet Hastanesine götürüldü. Haberi alan ailenin yaknlar ve köy sakinleri de ehidin evine geldi. ehidin evine Türk bayra asld. ehit Piyade Uzman Onba Hüseyin Mertolunun yaklak bir yl önce göreve balad, bekar olduu örenildi.

Ana Sayfaya Git