Muş ve Diyarbakır'da operasyon

HDP Muş İl Örgütü binası ve partinin il eşbaşkanlarının evlerine operasyon yapılırken, Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde ise bir evde arama yapılarak, üç kişi gözaltına alındı.

Haberler 10.08.2019 - 11:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mu ve Diyarbakrda terörle mücadele kapsamnda, iki ayr operasyon yapld. Muta HDPnin l E Bakanlar, Diyarbakrda ise biri bayan üç kii gözaltna alnd.

MU OPERASYONU

Mu merkezinde yürütülen terörle mücadele kapsamnda HDP l Ebakanlar Ferhat çak ve Muhlise Karagüzele yönelik operasyon düzenlendi. Sabah saatlerinde ikametgahlarna yaplan basknda çak ve Karagüzelin yansra, Kudbettin çelik gözaltna alnd. Evlerin didik didik aranmasnn ardndan parti binasna da arama yapld.

BALARDAK ARAMA

Öte yandan, Diyarbakr merkez Balar ilçesinde dün sabah saatlerinden polislerce M. Emin Akgüne ait eve baskn düzenlendi. Evde yaplan aramadan sonra, M. Emin Akgün ve 4 aylk hamile ei Rabia Akgün ile evde misafir olarak bulunan bir kii gözaltna alnd. Gözaltna alnanlar Diyarbakr Emniyet Müdürlüüne götürüldü.

EBAKAN TUTUKLANDI

Buarada, Bitlis merkez ve Tatvan ilçesinde 6 Austosta gözaltna alnan HDP Tatvan lçe Ebakan Burak Ballolu, l Genel Meclisi Üyesi Medeni Yalçnkaya, HD Bitlis ubesi Genel Sekreteri Engin Baar ve Özgür Akbay, emniyetteki ilemlerinin ardndan adliyeye çkarld. Savclk, 4 kiiyi tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliine sevk etti. Burak Ballolu, Medeni Yalçnkaya ve Özgür Akbay tutuklanrken, Engin Baar ise adli kontrol artyla serbest brakt. Tutuklanan Ballolu, Yalçnkaya ve Akbay, Bitlis Cezaevine götürüldü.

Ana Sayfaya Git