Muş'ta Kuran-ı Kerim'i güzel okuma yarışması

Muş'ta, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından 'Genç Seda Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma' yarışması düzenlendi.

Haberler 23.12.2017 - 09:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Selahaddin-i Eyyubi Anadolu mam Hatip Lisesi organizasyonuyla öretmenevinde düzenlenen yarmaya 6 ilçeden birer örenci katld. Programda bir konuma yapan Selahaddin-i Eyyubi Anadolu mam Hatip Lisesi Müdürü Nesim Aytepe, Kuran- Kerimin, göklerin emaneti, vahyin kayna, hayatmzn rehberi olduunu söyledi.

Nesim Aytepe, 1400 yldr corafyalara, zamanlara ve tüm insanla tevhid, huzur, adalet, özgürlük ve kulluk baheden Kitab Kerimdir. Cahiliye, asr- saadete onunla dönütü, karanlklar aydnla onunla kavutu. Kuran- Kerim, mazlumun tesellisi, kimsesizlerin yardmcs, sesini duyurmak isteyenlerin sesi oldu. Tarihin bir daha göremeyecei en büyük medeniyet Kuran- Kerimle kuruldu. Kuran- Kerim, bugün insanln son kalesidir, vicdan sahiplerinin dinmeyen çldr, yeryüzünü parselleyen güçlerin en büyük korkusudur. nsanln yeniden ayaa kalkmas ancak Kuran- Kerimle mümkündür, Müslümanlarn yeniden dirilmesi Kuran- Kerimle mümkündür dedi.

slam dünyasnda bugün, parçalanm corafyalar, yer alt ve yer üstü kaynaklar talan edilen topraklar, kaybolan nesiller, hayalleri ve onurlar çalnm gençler görüyoruz diyen Nesim Aytepe, Oysa Müslümanlar, insanln son umududurlar, Kuran- Kerim de Müslümanlarn yegane umut kaynadr. Artk yeniden göe kulak verme zaman, yerdekilerin kirlettii dünyay gökten gelen haberden bakas düzeltemez. Lebbeyk deme zaman, diz çökme, bütün kirli hayalleri ters yüz etme ve ite geldim deme zaman. Biz gönlümüzü açmadkça, o, bizi hayat baheden iklimine almaz. Önyarglarmz, kukularmz, riyakarlklarmz, menfaat kayglarmz brakarak diz krma zaman. Alemlerin Rabbine teslim olma zaman. Kuran- Kerim yol arkadamz, srdamz, rehberimiz, öretmenimiz olmadkça yaptmz her ey kendi aleyhimizedir. Bütün kitaplar tek bir kitab anlamak için okunur ki o da Kuran- Kerimdir. Ama ne gariptir ki bütün kitaplar okunur, ancak sra bir türlü ona gelmez. Yllardr kulak verdiklerimizin, izlediklerimizin, gördüklerimizin ve okuduklarmzn bize kazandrdklar ortada. imdi alemlerin Rabbi olan Allaha ve Onun bize hayat vadeden Kurann çarsna kulak verme zaman eklinde konutu.

DERECE ALAN OKULLAR

Yaplan konumalarn ardndan yarmaya geçildi. Yarmada, 94 puan alan Merkez Anadolu mam Hatip Lisesinden Süheyl Üzel birinci olurken, Selahattin Eyyubi Anadolu mam Hatip Lisesinden Abdulkadir Özbey 92 puanla ikinci ve Yaygn Anadolu mam Hatip Lisesinden smail Ik da 80 puanla üçüncü oldu. Program, dereceye giren örencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Ana Sayfaya Git