Müdüre Zorunlu Sınav Geliyor

"Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği" Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi

Haberler 22.06.2018 - 09:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Eitim kurumlarna yönetici olarak görevlendirilecekler, yazl ve sözlü snav sonuçlarna göre belirlenecek.

Milli Eitim Bakanl Eitim Kurumlarna Yönetici Görevlendirme Yönetmelii Resmi Gazetenin dünkü saysnda yaymlanarak yürürlüe girdi. Buna göre, müdür ve müdür yardmcs olarak ilk defa görevlendirilecekleri belirlemek amacyla Bakanlk Ölçme, Deerlendirme ve Snav Hizmetleri Genel Müdürlüünce test usulü ile yazl snav yaplacak. Bu snavda 100 puan üzerinden 60 ve üzerinde puan alanlar baarl saylacak.

Yazl snavlara ilikin duyuru, snav tarihinden en az otuz gün önce Bakanln internet sitesinde ilan edilecek.

Yazl snav sonuçlar, açkland tarihten itibaren üç yl süreyle geçerli olacak. Yazl snav puann yükseltmek isteyenler yeniden yazl snava girebilecek.

Sözlü snava alnacaklarn belirlenmesinde, yazl snavlarn geçerlilik süresiyle snrl olmak üzere en yüksek yazl snav puan dikkate alnacak.

- Sözlü snav

Yazl snav sonucunda oluan sralamaya göre, en yüksek puan alandan balamak üzere, eitim kurumlarnn bo bulunan yönetici saysnn üç kat aday sözlü snava çarlacak. Son sradaki adayla ayn puana sahip olan adaylar da sözlü snava çarlacak.

Müdür ve müdür yardmcl için yaplacak sözlü snava katlmaya hak kazanan adaylar, sözlü snav komisyonunca 100 tam puan üzerinden deerlendirilecek. Sözlü snavda 60 ve üzerinde puan alanlar baarl saylacak.

Sözlü snav sonuçlar, snavlarn tamamland tarihten itibaren en geç 10 i günü içinde il milli eitim müdürlüklerinin internet sitesinde duyurulacak.

Baarl olan adaylardan müdür ve müdür yardmcs olarak ilk defa görevlendirilmek isteyenlerin bavurular elektronik ortamda alnacak.

- 20 eitim kurumu tercih etme hakk

Müdür veya müdür yardmcs olarak ilk defa görevlendirilmek üzere bavuruda bulunanlara en fazla 20 eitim kurumu tercih etme hakk verilecek.

Yazl ve sözlü snavda baarl olan adaylardan, müdür veya müdür yardmcs olarak ilk defa görevlendirilmek üzere bavuruda bulunanlarn görevlendirmeye esas puanlar, yazl snav puannn yüzde 60 ile sözlü snav puannn yüzde 40 dikkate alnarak belirlenecek.

Görevlendirmeye esas puanlar, kesin sonuçlarn ilan edildii tarihten itibaren, bir sonraki yazl snav bavuru tarihinin ilk gününe kadar geçerli olacak.

Yöneticiler dört yllna görevlendirilecek. Ayn unvanla ayn eitim kurumunda 8 yldan fazla süreyle yönetici olarak görev yaplamayacak.

Ana Sayfaya Git