Muhimat Taşıyan Tırda Patlama!

Van Karayolu'nun 20'nci kilometresinde askeri eskort eşliğinde mühimmat taşıyan TIR'da, fren balatalarının alev almasıyla yangın çıktı. Çıkan yangında TIR'ın dorsesinde bulunan askeri mühimmat büyük bir gürültü ile patladı, araç kullanılamaz hale geldi. Patlamada ölen ya da yaralanan olmazken, olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Haberler 26.04.2018 - 09:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vandan Hakkarinin çukurca ilçesi 2nci Hudut Tugay Komutanlna askeri mühimmat tayan TIRda, Erziki Köprüsü mevkiinden geçerken yangn çkt. TIRn fren balatalarnn alev almas nedeniyle çkan yangn srasnda, sürücü ve yanndaki 1 kii, araçtan atlayarak kurtulmay baard. TIRn dorsesinde bulunan mühimmat ise büyük bir gürültü ile patlayarak etrafa saçld. Patlama sonucu TIR demir yn haline gelirken, olayda ölen ya da yaralanan olmad. Van-Hakkari Karayolu patlama nedeniyle uzun süre araç geçiine kapatld. Olayla ilgili inceleme balatld.

HAKKAR VALLNDEN AçIKLAMA

Hakkari Valilii patlamayla ilgili yazl açklama yapt. Açklamada, 24 Nisan günü saat 23.30 sralarnda ilimiz merkez Erziki Köprüsü mevkiinde, Van ilinden çukurca 2nci Hudut Tugay Komutanlna mühimmat tayan TIRn fren balatalarnn alev almas sonucu yangn çkmtr. TIRn dorsesinde bulunan mühimmatn yangn nedeniyle patlayarak çevreye saçlmas sonucu, Van-Hakkari Karayolu vatandalarn güvenlii açsndan Yeniköprü ve Depin Yol Kontrol Noktalar arasnda trafie kapatlmtr. Yangndan etkilenmeyen mühimmatn baka bir araca nakledilmesi, çevreye saçlan patlamam mühimmatlarn aranmas ve kontrol altna alnmas için çalmalara aralksz devam edilmektedir. çalmalarn sona ermesiyle birlikte Van-Hakkri Karayolu tekrar trafie açlacaktr denildi.

Ana Sayfaya Git