Muhtar ve imamlara, erken yaşta evlilik ve kadına yönelik şiddetle mücadele eğitimi

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü (ASPİM) bünyesindeki uzmanlar, erken yaşta evlilik ve kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında Silvan ilçesindeki muhtar ve imamlara eğitim semineri verdi.

Haberler 21.12.2017 - 09:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Silvanda ASPM eitim uzmanlar tarafndan imam ve muhtarlara erken yata evlilik ve kadna yönelik iddetle mücadele eitimi verildi. Aile Sosyal Politikalar l Müdürlüünce yaplan yazl açklamada, eitimle ilgili öyle denildi:

Kadna yönelik iddeti douran ve pekitiren olumsuz tutum ve davranlarn ortadan kaldrlmas amacyla, toplumsal farkndalk, duyarllk, bilinç kazandrmak ve toplumsal cinsiyet eitliine hizmet edecek zihniyet dönüümünü salamaya yönelik hazrlanan 2017-2020 Diyarbakr il eylem plan ve yine erken yata evliliklerin önüne geçmek için hazrlanan eylem plan kapsamnda, Silvanda muhtarlara ve din görevlilerine Diyarbakr iddet Önleme ve zleme Merkezinde görevli uzman personeller tarafndan erken yata evliliin önlenmesi ve kadna yönelik iddetle mücadele semineri verildi.

KADINA YÖNELK DDET

Kadna yönelik iddetle mücadelenin çok yönlü ve bütüncül bir yaklam ve toplumun tüm kesimlerinin mücadelesini gerektirdiinin vurguland seminerde, iddetin türleri, iddetin kadnlar ve çocuklar üzerindeki etkileri ve iddetle mücadele mekanizmalar üzerinde duruldu. Erken yata evliliin nedenleri ve dourduu sonuçlarn da anlatld seminerde, erken yata evlilik sorununa yönelik çözüm önerileri sunuldu. Programda, kolluk kuvvetlerinden, görevli personel tarafndan da 6284 sayl Kanun çerçevesinde kadna yönelik iddetle mücadele ve erken yata evliliin önlenmesi amacyla yaplan çalmalar anlatld.

Ana Sayfaya Git