Muhtarlar trafo yok!

DİCLE Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) Genel Müdürü Murat Karagüzel, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde muhtarlarla biraraya geldi. Muhtarların sorunları ile beklentilerini dinledi.

Haberler 21.02.2019 - 13:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda bulunan DEDA Genel Müdürlüünde, Sur ilçesindeki 30 muhtarn katlmyla toplant düzenlendi. DEDA Genel Müdürü Murat Karagüzel, yapt konumada yatrmlar kadar kaçak elektrik ile eskisinden daha fazla mücadele ettiklerini söyledi.

MUHTARLARLA BULUTU

En önemli sorunun kaçak elektrik olduunu belirten Karagüzel, Özelletirme sürecinde yatrmlarmz il ve ilçe merkezlerinde younlatrdk. Ancak 2, 3 yldr krsaldaki enerji nakil hatlar ve ebekelerini de yatrm programna dahil etmeye baladk. En büyük sorunumuz olan kaçak elektriktir. Bu da bizim veya sizin tek bana mücadele ederek, ortadan kaldrabilecei bir sorun deil, muhtaryla mülki idaresi ile topyekun mücadele etmemiz lazm. Biz kamu hizmeti sunuyoruz. Ancak vatandan en çok ikayet ettii elektrik birim fiyat gibi konulara biz de müdahale edemiyoruz. çünkü biz burada belirleyici deil, uygulaycyz dedi.

TRAFOLARIN YETERSZL

Muhtarlar ise mahallelerindeki trafolarn yetmediini ifade ederek, güç art talebinde bulundu. Bunun üzerine Genel Müdür Karagüzel, krsaldaki yerleim birimlerinde trafo taleplerini karlarken ihtiyacn çok üzerinde güce sahip trafolar yerletirildiini, ar tüketim ve kaçak gibi sebepler ile özellikle k aylarnda baz skntlar yaanabildiini, bunlar çözmek için çaltklarn söyledi.

Ana Sayfaya Git