Müjgan Ekin, Cerablus'ta ortaya çıktı

Şırnak'da gözaltına alındıktan sonra kaybedildiği ileri sürülen Hurşit Külter'in Kerkük'te ortaya çıkmasının ardından 2 aydır kendisinden haber alınamayan Sur Belediye Meclis Üyesi DBP'li Müjgan Ekin'in de Cerablus'ta olduğu belirtildi. Baba Esat Ekin, "Kızım annesini arayarak Cerablus'ta olduğu söylemiş" dedi.

Haberler 28.12.2016 - 09:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ankara Batkentte gözaltna alndktan sonra gözaltnda kaybedildii öne sürülen Diyarbakr Merkez Sur lçe Belediye Meclis üyesi ve Özgür Gün TV program yapmcs Müjgan Ekinin Suriyenin Cerablus kentinde olduu ortaya çkt.

Kzndan 2 aydr haber alamadklarn söyleyen baba Esat Ekin:

24 Ekim tarihinde Ankara Batkentte mobese kaytlar ve görgü tanklarna göre emniyet mensubu olduu söylenen iki kii tarafndan takip edildii ve gözaltna alndn örendik. Yaptmz giriimlere ramen bir sonuç elde edemedik. Nerede olduunu örenemedik. Kzm 25 Aralkta annesini arayarak, Beni 45 gün gözaltnda tuttular, ikence yaptlar ve sonra getirip Cerablusa braktlar demi. Benim kzmn oraya nasl ve kimler tarafndan götürüldüünün ortaya çkarlmasn ve geri getirilmesini istiyorum dedi.

CHP VE HDP MECLSE ÖNERGE VERMT

Müjgan Ekin nerede? denilerek medyada yer alan Müjgan Ekinin durumuna ilikin Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Halklarn Demokratik Partisi (HDP) tarafndan çileri Bakan Süleyman Soylunun cevaplamas istemiyle Meclise soru önergesi verilmiti.

HURT KÜLTER DE KERKÜKTE ORTAYA çIKMITI

rnakta, PKKnn kurduu barikatlarn temizlenmesi için balatlan operasyonlar srasnda, 27 Maysta kayp olduu belirtilen ve sosyal medyada gözaltnda kaybedildii ileri sürülen DBP rnak il yöneticisi Hurit Külterin Irakn Kerkük kentinde olduu ortaya çkmt.

Ana Sayfaya Git