Mukabele geleneği 14 asırdır sürüyor

İslam dininde önemli yer tutan 14 asırlık mukabele geleneği ramazan ayında 67 bin 176 camide ifa ediliyor. Sabah, öğle ve ikindi vakitlerinde camilerde bir araya gelen vatandaşlar, Kur'an-ı Kerim okumanın huzurunu yaşıyor.

Haberler 24.05.2018 - 09:54 Son Güncelleme : 24.05.2018 - 10:02

slam dininde önemli yer tutan 14 asrlk mukabele gelenei ramazan aynda 67 bin 176 camide ifa ediliyor.

Toplu yerlerde yüksek sesle hatim okunurken bilenlerin gözleriyle Kuran- Kerimi takip etmesi, bilmeyenlerin dinlemesi anlamna gelen mukabele, yurt genelindeki camilerde yaatlyor.

67 bin camide yaatlyor

Sabah, öle ve ikindi vakitlerinde camilerde bir araya gelen vatandalar, Kuran- Kerim okumann huzurunu yayor. Mukabeleye katlanlar, din görevlilerince okunan Kuran- Kerimi takip ediyor, bilmeyenler de okunan ayetleri dinliyor. Hazreti Muhammedin sünneti olan ve yaklak bin 400 yldr devam eden mukabele geleneine katlanlar, böylece ramazann feyzinden istifade ediyor.

Mukabele gelenei nedir

Bakara suresinin 185. ayetinde Kuran- Kerimin ramazan aynda indirilmeye baland belirtiliyor. Ayrca slam inancna göre, Hazreti Muhammed ile Cebrail Aleyhisselamn karlkl Kuran okuduu rivayet ediliyor. Bundan dolay bu ayda camiler, Kuran kurslar ve evlerde bir araya gelen vatandalar, bu ibadeti ifa ediyor.

Ana Sayfaya Git