Mukaddes üç aylar başlıyor

İslam aleminde her yıl heyecanla beklenen recep, şaban ve ramazanı kapsayan mukaddes üç aylar bugün başlıyor. Regaip Kandili 3 Şubat'ta, Miraç Kandili 27 Şubat'ta, Berat Kandili 17 Mart'ta idrak edilecek. On bir ayın sultanı, huzur ve bereket ayı ramazan 2 Nisan'da başlayacak

Haberler 02.02.2022 - 08:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

slam aleminde her yl heyecanla beklenen recep, aban ve ramazan kapsayan mukaddes üç aylar bugün balyor.

Müslümanlara dini hissiyat ve ibadet younluu eliinde gündelik hayatlarn sorgulama, yenileme ve zenginletirme frsat sunan ve bugün balayacak üç aylar, bu yl da dünyay saran Kovid-19un gölgesinde ihya edilecek.

Üç AYLAR BALIYOR

Regaip, Miraç ve Berat kandilleri ile Kadir Gecesi gibi özel gecelerin idrak edildii üç aylarda, oruç tutma, Kuran- Kerim okuma ve sadaka verme gibi ibadetlerin daha çok yaplmas tavsiye ediliyor.

Diyanet leri Bakanl Vakit Hesaplama Bölümünün vakithesaplama.diyanet.gov.tr internet adresinde yer alan bilgiye göre, recep aynn ikinci günü olan 3 ubat Perembe akam Regaip Kandili idrak edilecek.

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammedin(S.A.V) Allahn huzuruna yükseldii gece olarak kabul edilen Miraç Kandilinin 27 ubatta ve ramazann müjdecisi kabul edilen Berat Kandilinin 17 Martta idrak edilmesinin ardndan on bir ayn sultan, huzur ve bereket ay ramazan 2 Nisanda balayacak.

KADIR GECES 27 NSANDA

Kuran- Kerimde Bin aydan daha hayrl olduu bildirilen Kadir Gecesi, ramazann 27. gecesi olan 27 Nisanda idrak edilecek ve Müslümanlar 2 Maysta Ramazan Bayramn karlayacak.

Ana Sayfaya Git