Munzur Çayı'nda rafting sezonu başladı

Tunceli'de, Munzur Adrenalin ve Doğa Sporları Kulübü, Munzur Çayı'nda ilk rafting etkinliğini yaparak sezonunu açtı.

Haberler 07.05.2018 - 09:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tuncelide, Munzur Adrenalin ve Doa Sporlar Kulübü (MADOSK), Munzur çaynda Batmandan gelen 18 kiilik kafile ile yln ilk rafting etkinliini yaparak sezonunu açt.

Munzur çaynda yapt rafting organizasyonlar ile ehrin tantmna katk salayan MADOSK, yln ilk spor kafilesini arlad.

Kent merkezine yaklak 20 kilometre uzaklktaki Munzur Vadisi Milli Park Halbori gözelerinden 3 bot ile balayan etkinlik, kent merkezinde son buldu.

MADOSK Bakan Nazm Arslan, Munzur çaynda turizm sezonu açtklarn söyledi.

Batmandan gelen 18 kiilik ilk kafileyi arlamaktan mutluluk duyduklarn belirten Arslan, Batman TÜPRAtan Sosyal Etkinlik ve Doa Kulübü üyelerini arladk. limizin ilk turist grubu oldular. Rafting etkinliimizde Munzur Vadisinde 20 kilometrelik bir mesafeden geldik. Zorluk derecesini mevsim artlarna göre 3 derece olarak ölçeklendirdiimiz bir parkurda rafting yaptk ve misafirlerimizin çok keyif aldna inanyorum. dedi.

Tuncelinin mevcut akarsularyla Türkiyede raftingde iddial olduunu vurgulayan Arslan, Türkiyenin hemen hemen bütün derelerinde rafting yaptn fakat en büyük keyfi Munzur çaynda yaadn dile getirdi.

- Türkiyenin en uzun rafting parkuru Tuncelide

Tuncelinin mevcut potansiyelinin bilinmediine iaret eden Arslan, rafting potansiyelini tantmak için organizasyonlar yaptklarn anlatt.

Tuncelinin yakn gelecekte raftingde çok iyi bir noktaya çkaca konusunda iddial olduklarn belirten Arslan, Alt saat süren Türkiyenin en uzun rafting parkuru bizde. Düünün, sudan çkmadan 6 saat rafting yapabiliyoruz. Zorluk derecesi olarak Antalya ve Düzceden çok daha iyi bir parkurumuz var. nsanlarn gelip burada rafting yapmalaryla birlikte Antalya ve Düzceyi de sollayabilecek derecede bir parkurumuz var Munzur Vadisinde. dedi.

Munzur Vadisinin sadece rafting açsndan deil doal güzellikleriyle de görülmeye deer olduunun altn çizen Arslan, unlar kaydetti:

Munzur Vadisinin bir dier özellii de doal güzellikleridir. Raftingi sadece su olarak deerlendirmiyoruz. Rafting parkurunun doal güzellikleri, parkur boyunca karlatnz eyler. Hepsi raftingin bir parçasdr. Örnein bu turumuzda da bize denk geldi, yaban keçileriyle sürekli karlayoruz. Onun dnda dönem dönem turlarmzda boz aylarla karlatmz oldu. Bu kentin bacasz sanayisi diyebileceimiz ey aslnda turizm. Turizmin de en önemli aktivitesi alternatif doa sporlar noktasnda rafting. Dediim gibi 6 saat süren bir parkurumuz var ve biz bu parkurda rafting yapma ansna sahibiz. Önemli olan bizim bu potansiyeli deerlendirebilmemiz.

TÜPRA Batman Rafinerisi Sosyal Etkinlik Kulübü ve Doa Kulübü Bakan Erkan Ertosun da Tuncelinin doasna hayran kaldklarn belirtti.

Munzur çaynda raftingden son derece keyif aldklarn dile getiren Ertosun, Munzur çaynn yaklak 20 kilometrelik debisi yüksek suyunda, çok güzel bir corafyada, yaban keçilerini de izleyerek yaptmz rafting etkinliini çok sevdik. diye konutu.

lk defa Tunceliye geldiklerini ve Tuncelinin doasyla, insanyla, su sporlaryla kefedilmesi ve tannmas gereken bir il olduunu vurgulayan Ertosun, öyle devam etti:

Mutluluu, raftingi çok uzaklarda aramayalm. Bu ehre gelelim. Bu ehrin doa harikas güzelliklerinden, Munzurumuzdan faydalanalm. Son derece memnun kaldm. Her yl bunu programmza dahil etmeyi düünüyoruz. Organizasyondan çok memnun kaldk. Suyun vermi olduu soukluk da iliklerimize kadar bizi yeniden domu gibi canlandrd. Bu da ayr bir zevkti bizim için. Bence Munzur çaynn turizme kazandrlmas lazm. Rafting sporlarnn daha da çoaltlmas lazm. Tüm Türkiyeye sesleniyorum, çok uzaklarda aramayn buyurun gelin ve burann doal güzelliklerini yaayn diyorum.

Dilan Yldz ise ilk defa rafting yaptn ve çok güzel vakit geçirdiini belirterek, zevkli rafting yapmak isteyen herkesi Tunceliye davet etti.

Tuncelinin rafting yapmak için doru adres olduu deerlendirmesinde bulunan Yldz, Zaman zaman suyun yükselmesi ve o souk suyun yüzümüze çarpmas ile ayr bir esinti olutu yüzümüzde. Hem doa harikas olmas açsndan hem de o uzun parkurun vermi olduu zevkle beraber çok güzel bir etkinlik oldu. ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git