Munzur vadisi doğal stüdyo!

Munzur, Buyer, Sülvüs, Hel ve Yılan dağları arasında kurulu Tunceli, sonbaharda sarı, kahverengi ve kızıla bürünen doğasıyla gelin ve damatların doğal stüdyosu haline dönüştü.

Haberler 19.11.2020 - 09:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tuncelide sonbaharn geliiyle sar, kahverengi ve kzla bürünen Munzur Vadisi Milli Park ve Pülümür Vadisi, özel günlerini ölümsüzletirmek isteyen çiçei burnunda gelin ve damatlarn gözde mekan haline geldi.

Doal, tarihi ve kültürel zenginlikleri ile öne çkan, deniz seviyesinden 940 metre yükseklikteki Tunceli, Munzur, Buyer, Sülvüs, Hel ve Ylan dalar arasnda kurulu olmas sebebiyle adeta sakl bir cenneti andryor.

Munzur Vadisi Milli Park ve Pülümür Vadisinin yan sra Pertek Kalesi, Alayan Kayalar, Taar Köprüsü, Munzur Gözeleri ve n Delikleri gibi görülmeye deer güzelliklere de ev sahiplii yapan kentte, sonbaharn geliiyle rengarenk olan doa seyrine doyumsuz manzaralar sunuyor.

çevre il ve ilçelerden bölgeye gelen çiçei burnunda çiftler de u sralar kentin sar, kahverengi ve kzln tonlarna bürünen doasnda mutluluklarn ölümsüzletirmek için objektif karsna geçiyor.

- Kentteki vadiler doal stüdyo oldu

Günün belirli saatlerinde fotorafçlarla beraber d çekime balayan çiftler, kent merkezi ve ilçelerdeki ya da Munzur ve Pülümür Vadisindeki yöresel köy evlerini, ahap asma köprüleri, sapsar ormanlk alanlar ve dere kenarlarn doal stüdyo olarak kullanyor.

çekimler srasnda kentin doal güzelliklerini kefeden çiftler, çektirdikleri fotoraflar sosyal medya hesaplarndan paylaarak bölgenin tantmna katk salyor.

Fotorafç Malik Kaya, AA muhabirine, Tuncelinin her mevsim doasyla göz kamatrdn söyledi.

Yaklak 10 yl öncesine kadar gelin ve damat fotoraflarn stüdyoda çektiini belirten Kaya, Stüdyoda çekilen fotoraflar ve doada çekilenler arasnda çok büyük fark oluyor. Sonbahar aylarnda gelin ve damat fotoraflar daha güzel çkyor ve bu mevsimin renkleri çok daha etkileyici oluyor. Gelin ve damatlar özel günlerinde genellikle Pülümür Vadisinde ya da Munzur Vadisi Milli Parknda fotoraflyoruz. Bizler takip ediyoruz. çiftleri, güzel ve kefedilmemi yerlere götürüyoruz. dedi.

- çevre illerden Tunceliye gelenler de oluyor

Kaya, fotoraflarn çektikleri çiftlerin çounun çevre illerden geldiini ifade ederek, unlar kaydetti:

Corafyamza dair çektiim fotoraflar internette paylatmz zaman, bural olmayan insanlar, srf burann güzellikleri arasnda fotoraf çektirmek için bizi tercih ediyor. Tuncelinin güzellikleri de zaten doal stüdyoyu andryor. Zaman yetmiyor, saatlerce ve günlerce çekim yapalm istiyoruz. O kadar güzel corafyamz var ki çiftleri oralara götürmeyi çok istiyoruz.

D çekim yaptran Ali Ekber Kahraman ise 3 ay önce evlendiini ve eiyle düün fotoraflarn sonbaharda çektirmeye karar verdiini dile getirdi.

Renk cümbüünün olduu vadilerde fotoraf çektirmekten büyük keyif aldn anlatan Kahraman, Bölgenin doas çok güzel. Fotoraflarmz Pülümür Vadisinde çektirdik. Vadideki aaçlarn yapraklar yeil ve sarnn tonlarna bürünmü, renkler bizi çok etkiledi. Sonbahar, çektiimiz fotoraflara çok güzel renk katt. Asma köprüde, su kenarlarnda ve aaçlarn arasnda fotoraflarmz çektik. Bizim gibi düün fotoraf çektirmek isteyen çevre illerdeki çiftlere de buralara gelmesini tavsiye ederim. ifadelerini kulland.

Kymet Kahraman da en güzel mevsimin sonbahar olduunu, Pülümür Vadisi boyunca eiyle beraber çok güzel fotoraflar çektirdiklerini vurgulad.

Ana Sayfaya Git