Muradiye Şelalesi ilkbaharda coştu

Van'da, her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Muradiye Şelalesi'nin havaların ısınması ve karların erimesi ile debisi arttı. İlkbaharın gelmesiyle de coşkun akmaya başlayan şelale, seyrine doyum olmayan manzarası ve eşsiz doğal güzelliği ile ziyaretçilerin ilgi odağı oluyor. Gülşen Günay, her mevsim ayrı güzelliğe bürünen şelaleye hayran kaldığını belirterek, "Kalabalık grupla geldik. Muradiye Şelalesi, her mevsim ayrı güzel oluyor. Kışın geldiğimizde donmuş hali tam kartpostallıktı. Buraya gelenler fotoğraf çekip, aileleriyle piknik yapıyor" dedi.

Haberler 06.04.2021 - 00:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vann Muradiye ilçesinde bulunan, kente yaklak 90 kilometre uzaklktaki Muradiye elalesi, ziyaretçilere doyumsuz seyir sunuyor. Her mevsim ayr güzel olan elale, özellikle kn donunca turistlerin ilgi oda oluyor. elale, ilkbahar mevsiminde de gürül gürül akyor.

Havalarn snmasyla debisi yükselen ve yaklak 20 metre yükseklikten akan elale, en çok da fotoraf sanatçlarnn ilgisini çekiyor. elale, kn Pamukkaledeki travertenleri andran buzla kapl hali, yazn ise cokulu ak ile esiz manzara sunuyor. çevre illerden gelenler, elalenin manzarasyla fotoraf çektirirken, çay içip, msr yemenin keyfini çkaryor.

MURADYE ELALES

Erci ilçesinden elaleyi görmeye gelen Gülen Günay, hayran kaldn belirterek, Kalabalk grupla geldik elaleye. Muradiye elalesi her mevsim ayr güzel oluyor. Bizler de bunu bildiimiz için ilkbaharn balad bugünlere denk getirdik bu gezimizi. Bu mevsimde daha cokun, daha gürül gürül akyor. Kn geldiimizde donmu hali tam kartpostallkt ve çok güzeldi. Buraya gelenler fotoraf çekip, aileleriyle piknik yapyorlar. Herkese tavsiye ediyoruz diye konutu.

Sami Demir ise Urartularn bakentindeyiz. Emrah ile Selvinin diyarndayz. Bu güzellikleri gelip görmek güzel bir ey. Muradiye elalesi, Türkiyede ei benzeri bulunmayan güzellik. çünkü tamamyla doal olmas bizleri buraya çekiyor. Akarsularn, derelerin kayna buras. Buradan Van Gölüne dökülüyor. Dökülen bu sularda inci kefali yumurta brakyor ve gelecekte bunlar bize besin kayna oluyor. Muradiye elalesine müthi ziyaretçi akn var dedi.

Ana Sayfaya Git