Musa Anter cinayeti davası

Yazar Anter'in 1992'de öldürülmesi ve AK Parti Mardin Milletvekili Miroğlu'nun yaralanmasına ilişkin bazı eylemlerden sorumlu tutulan "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım'ın da arasında bulunduğu 18 sanık hakkındaki davanın görülmesine devam edildi.

Haberler 05.04.2018 - 10:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yazar Musa Anterin 1992de öldürülmesi ve AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Mirolunun yaralanmasna ilikin baz eylemlerden sorumlu tutulan Yeil kod adl Mahmut Yldrmn da arasnda olduu 18 sann yarglanmasna devam edildi.

Ankara 6. Ar Ceza Mahkemesindeki durumaya, tutuksuz sanklar Hamit Yldrm ve emekli Albay Sava Gevrekci, Musa Anterin olu müdahil Dicle Anter ile taraflarn avukatlar katld.

Anter ailesinin avukatlarndan Selim Okuçuolu, bir televizyon kanalnda yapt açklamada, Yeil kod adl Yldrmn yaad ve hastalkla boutuu eklinde haberler aldn söyledii öne sürülen eski Genelkurmay stihbarat Dairesi Bakan smail Hakk Pekinin bilgisine bavurularak, televizyon programnda yapt konumaya açklk getirmesini talep etti.

Sank Hamit Yldrmn avukat da müvekkilinin rnakta yaadn ve Ankaraya gelip gitmekte sknt çektiini belirterek, durumalardan vareste tutulmasn istedi.

Cumhuriyet Savcs Ömer Faruk Tezel, Anter ailesinin avukatnn söz ettii televizyon program kaydnn RTÜKten talep edilmesini, eski Genelkurmay stihbarat Dairesi Bakan Pekinin tank sfatyla bilgisine bavurulmas konusunda gelecek celse karar verilmesine ve yarglamada gelinen aama itibariyle de sank Hamit Yldrmn durumalardan vareste tutulmasn talep etti.

Mahkeme Bakan Durmu Ali Erbil, Anter ailesinin avukatnn RTÜKten talep edilmesini istedii kayt ve eski Genelkurmay stihbarat Dairesi Bakan Pekinin tank sfatyla bilgisine bavurulmas kararnn celse arasnda deerlendirilmesine ve sank Hamit Yldrmn durumalardan vareste tutulmasna karar vererek, durumay erteledi.

- Davann geçmii

ddianamede, Anterin ölümü, Mirolunun yaralanmasyla sonuçlanan eylemi Mahmut Yldrmn planlad ve yönettii, Hamit Yldrmn eylemi gerçekletirdii, dönemin Jandarma stihbarat Grup Komutan Vekili Sava Gevrekcinin ise emri altnda bulunan Abdülkadir Aygan faillere yardm için görevlendirdii öne sürülüyor.

Sanklarn, Taammüden adam öldürmek suçundan arlatrlm müebbetin yan sra halk isyana tevik ve birbiri aleyhine silahlandrarak mukateleye (öldürme, vuruma) tevik etmek ve adam yaralamak suçlarndan da cezalandrlmalar talep ediliyor.

Dava Diyarbakrda açlm, güvenlik gerekçesiyle Ankaraya nakledilmiti.

Sanklardan Mahmut Yldrm ve Abdülkadir Aygan, ayn zamanda Diyarbakr 1. Ar Ceza Mahkemesinde görülen 16 sankl JTEM davasnn da sanklar arasnda yer alyordu.

Yargtay, Diyarbakrdaki JTEM davas ile yazar Anterin öldürülmesi ve Mirolunun yaralanmasna ilikin davalarn birletirilmesine, birleen davann Ankarada görülmesine karar vermiti.

Ana Sayfaya Git