Musa Paşayı Tutuklayın!

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında dönemin Jandarma Bölge Komutanı olan Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Tümgeneral Musa Çitil'in tutuklanmasına ilişkin emir verildiği tanık ifadesine yansıdı.

Haberler 11.04.2018 - 10:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Fetullahç Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz 2016daki darbe giriimi srasnda, dönemin Jandarma Bölge Komutan olan Jandarma Genel Komutan Yardmcs Tümgeneral Musa çitilin tutuklanmasna ilikin emir verildii tank ifadesinde yer ald.

Diyarbakr 8. Ar Ceza Mahkemesinde dönemin Diyarbakr Bölge Jandarma Kurmay Bakan albay amil Türk Özkann tutuklu yargland davada 15 Temmuz darbe giriimi gecesinde yaananlar anlatmas için Sarkaya Asliye Ceza Mahkemesine yazlan talimatla M.Knin tank olarak ifadesine bavuruldu.

Halen astsubay olarak görev yapan M.K, ifadesinde, darbe giriiminin yaand dönemde Diyarbakr Jandarma Komando Özel Harekat Taburunda idari ilerden sorumlu astsubay olarak görev yaptn bildirdi.

Taburda toplandklarnda dönemin Jandarma Özel Hareket Tabur Komutan binba Mehmet Fatih Bilgeçin, Genelkurmay Bakanlndan gelen bir mesaj emri üzerine toplandk. u an belirsizlik durumu var. Bu durumu art niyetli olarak frsata çevirmek isteyen kiiler var. Biz normal bir ekilde birliimizin emniyetini almakla görevliyiz. Siyaset ile iimiz yok. Biz üzerimize düen vazifeyi yaparak birliimizin emniyetini alacaz. dediini aktard.

Yeni gelen askeri personele, eski personelin silah teçhizatnn verilmesi emrinin ardndan, taburun 3 gruba ayrlarak güvenlik alndn belirten M.K, Özkan, Bilgeç ve yannda üniformal kim olduunu bilmedii kiilerin protokol yolundan Jandarma Bölge Komutanl karargah binasna doru gittiklerini gördüünü kaydetti.

- çitilin tutuklanmas emrini vermi

Tank M.K, 10 dakika sonra Bilgeçin nizamiyeye doru geldiini görünce tekmil vererek yanna gittiini belirterek, ifadesinde unlara yer verdi:

Bilgeç, bu srada koluma girdi, Sen bizim inandmz ve güvendiimiz personelsin. G bloa git, çevre emniyeti al. Komutann korumalar orada. Onlarn emir komutas da sende olacak. Onlara da fazla güvenme, bizden haber bekle. Haber geldiinde Musa Paay tutuklayacaksn dedi. Bunun üzerine aknlkla yüzüne baktm. O da bana Merak etme biz de orada olacaz dedi. Ben de emredersiniz diyerek nizamiyeye braktm 9 personeli alarak emir verilen yere gittim.

Musa Paay tutuklayacaksn emri konusunda aknlk yaadn dile getiren M.K, G bloa girdiinde korumalardan birine, Komutan burada m? diye sorduunu, söz konusu kiinin de komutann görevde olduunu aktardn belirtti.

M.K, Ben de Emin misin, komutan evde yok mu? diye sorduumda, personel bana gülümseyerek, Komutanm neden yalan söyleyeyim, komutanmz Silvanda görevde dediini duyunca rahatladm. ifadesini kulland.

Evde sadece Musa Paann einin olduunu ve korumalarn da onun emniyetini aldklarna iaret eden M.K, sabaha kadar birlik ile sorumluluk alannda emniyet aldklarn kaydetti.

- 16 Temmuzda verilen emri ei ve arkadayla paylam

M.K. ifadesinde, 16 Temmuz sabahnda kendisine Bilgeç tarafndan verilen emri eiyle ve samimi olduu bir arkadayla paylatn savundu.

Einin kendisine, Git komutana söyle, madem sana böyle bir emir verilmi, arkasndan ne i çevrildiinden haberdar olsun. dediini, arkadann da akn bir ekilde Bu çok önemli bir ey, sen vicdannn sesini dinle diye konutuunu aktard.

M.K, 18-19 Temmuzda habercisi araclyla Bilgeçin iki kez kendisini yanna çardn, buna ramen yanna gitmediini ifade etti.

dari tahkikat heyetine ifadesinde, bu emir birlie doru ya da yanl algyla yaylmasn diye kimseye bahsetmediini belirten M.K, darbe giriiminin ardndan Musa Paa geldiinde yanna giderek Bilgeç tarafndan kendisine verilen emri bizzat anlattn bildirdi.

M.K, Özkan ve Bilgeçin darbe giriimindeki görevlerinin ne olduunu bilmediini, sadece darbe giriiminden sonra ikisinin de gözaltna alndn bildiini anlatt.

Ana Sayfaya Git