Müslümanlar akın ediyor

Medine'deki ziyaret duraklarından "Uhud Dağı ve Mescid-i Kıbleteyn"

Haberler 20.02.2017 - 09:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hazreti Muhammedin (S.A.V) mescidi (Mescid-i Nebevi) ile kabrinin (Ravza-i Mutahhara) bulunduu Suudi Arabistann Medine kentindeki Uhud da ve Mescid-i Kbleteyn, Müslümanlarn kentte en çok ziyaret ettii mekanlarn banda geliyor.

- Namaz esnasnda kblenin deitii mekan: Mescid-i Kbleteyn

Umre ibadetini yerine getirmek için Suudi Arabistana gelen Müslümanlarn Medinede Mescid-i Nebeviden sonra sklkla ziyaret ettii mekanlarn banda Mescid-i Kbleteyn yer alyor. Medinenin kuzeybatsnda bulunan mescid, hicretin ikinci ylnda Hazreti Peygamberin(S.A.V) öle namazn kldrd esnada ald ilahi emirle yönünü Kudüste bulunan Mescid-i Aksadan Mekke kentindeki Kabe-i Muazzamaya çevirmesi nedeniyle iki kbleli mescit anlamna gelen Mescid-i Kbleteyn ad ile biliniyor.

Uzun yllar iki mihrab birden barndran mescitte, son yllarda yaplan restorasyon sonrasnda Mescid-i Aksaya yönelen mihrabn kaldrld görülüyor.

-Hazreti Hamzann ehit edildii Uhud Savann seyrini deitiren yer: Okçular Tepesi

slam tarihinde önemli bir yeri olan Uhud savann yapld tarihi alan da her gün dünyann farkl bölgelerinden gelen çok sayda Müslüman arlyor.

Özellikle Uhud savann seyrini deitiren Okçular Tepesi, farkl dillerde yaplan dualara tanklk ediyor. Yetkililerin tüm uyarlarna ramen ziyaretçilerin hatra olarak ald ta ve topraklar nedeniyle zaman içinde tepenin daha da küçüldüü görülüyor. Peygamber ehrinin ziyaretçileri, Uhud Savanda ehit edilen 70 sahabeden bata Hazreti Muhammedin(S.A.V) amcas Hazreti Hamza ve Musab bin Umeyr olmak üzere burada bulunan Uhud ehitlerini ziyareti srasnda duygulu anlar yayor.

Ana Sayfaya Git