Müslümanlar zorluk içinde!

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Yeryüzünde gönül coğrafyamızda ve bütün dünyada Müslümanların en zor zamanlarını yaşıyoruz. Yüce Rabb'imiz ramazan rahmetiyle bütün zorlukları arkamızda bırakmayı bize nasip etsin." dedi.

Haberler 20.05.2017 - 08:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Van Müftülüü yeni hizmet binasnn temel atma töreni için kente gelen Görmez, Ulu Camide cuma hutbesi okudu.

Görmez yaklaan ramazan dolaysyla yeryüzündeki bütün mümin ve Müslümanlara müjdeler olsun deme günü olduunu söyledi.

lahi bir rahmetin insanlar kucaklamaya ve kuatmaya yeniden geldiini dile getiren Görmez, u ifadeleri kulland:

Her birimizi rahmetle kuatan ramazan geliyor. Gelecek hafta inallah hep birlikte Rabbimizin bu büyük rahmetine kavuacaz. Ramazan bize büyük bir misafirdir. Ötelerden, yücelerden her sene kymetli bir misafir olarak geliyor. Bu günlerde hep birlikte kalbimizi bu yüce misafire hazr hale getirmeliyiz. Evlerimiz, hanelerimiz ramazana hazr olmal. Caddelerimiz, sokaklarmz, ehirlerimiz bu mübarek aya, Rabbimizin her sene bize rahmetinden gönderdii bu muhteem misafire hazr olmal. O muhteem misafir her sene bize büyük nimetlerle geliyor. Her eyden önce ramazan, 14 asr önce olduu gibi bize Kuranmz yeniden getirir. Biz kendimizi yeniden Kurana hazrlamalyz. Ramazan geldiinde bütün kitaplar bir tarafa brakarak, Kurana zaman ayrmalyz.

Ramazann insanlara iftarn sevincini, sahurun bereketini, her türlü kötülükten koruyacak orucu, Kuran getiren bin aydan hayrl olan Kadir Gecesini, insanlarn varlnn sadakas olan fitreyi, fakirin yetimin halinden haberdar olmay getireceini vurgulayan Görmez, bu ayn insanlar yeniden karde klacan, insanlarn kalplerini yeniden birbirine balayacan söyledi.

- Ramazan ilahi bir mekteptir

Görmez, ramazann ilahi bir mektep olduunu ve herkesin kendini bu mektebe hazrlamas gerektiini anlatarak, unlar kaydetti:

Hepimiz o mektepte örenci olmaya, birlikte o mektebin örencileri olarak tahsil görmeye hazr olmalyz. nsanz, unutuyoruz. Kendimizi unutuyoruz. Kardeimizi, evladmz, eimizi, komumuzu, fakiri, Rabbimizi unutuyoruz. Ramazan, bütün bunlar bize hatrlatmaya geliyor. Ey iman edenler, Allah unutanlardan olmayn. Allah unutursanz Allah da size kendinizi unutturur. Allah hatrlayan kendisini de hatrlar. Yeryüzünde en kötü unutkanlk insann Rabbini unutmas. Rabbini unuttuu zaman insan kendini unutur. Ramazan bize Rabbimizi yeniden hatrlatmaya geliyor.

- Bu ramazanda hak kavram üzerinde duracaz

Bu ramazanda hak kavram üzerinde duracaklarn bildiren Görmez, Einin, evlatlarnn, yetimin, her can tayan varln sizin üzerinizde hakk var. diye konutu.

Görmez, ramazann zaman zaman unuttulan bu haklar hatrlatmaya geldiini belirterek, u deerlendirmelerde bulundu:

Biz orucu tutuyoruz fakat gybet yapmaya, kul hakkn çinemeye devam ediyoruz. ftar yapyoruz, sevinçle iftar soflarnda bir araya geliyoruz fakat yan bamzdaki komumuzu unutuyoruz. Halbuki ibadetlerimiz, kurbanlarmz bütün bu iyilikleri bize kazandrlmak için emredilmi. Yeryüzünde gönül corafyamzda ve bütün dünyada Müslümanlarn en zor zamanlarn yayoruz. Yüce Rabbimiz ramazan rahmetiyle bütün zorluklar arkamzda brakmay bize nasip etsin. Kalplerimizi yeniden buluturarak kardeler topluluu olarak yeryüzündeki bütün Müslümanlarla kardeliimizin misakn yenilenmi olarak ramazana kavumay bizlere nasip etsin. Ramazan mektebinin bizleri terk ettiinde getirdii bütün rahmetler, kalplerimizde, evlerimizde, sokaklarmzda caddelerimizde daim olsun.

Görmez, cuma namazn kldrdktan sonra vatandalarla sohbet etti.

Ana Sayfaya Git