Muş'ta 68 yıl sonra opera gösterisi

MUŞ'ta 68 yıl sonra İzmir Devlet Opera ve Balesi tarafından 'Kanlı Nigar Müzikali' sahnelendi.

Haberler 21.12.2017 - 08:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sadk endilin ölümsüz eserini Cem dizin müzikale uyarlad Kanl Nigar, Mu Alparslan Üniversitesi Kültür- Sanat Uygulama ve Aratrma Merkezinde sahnelendi. Valilik, belediye ve Mu Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polatn katklar ile sahnelenen müzikali izlemek için gelenler 1500 kiilik salonu doldurdu.

68 YIL SONRA LK

68 yl önce Cumhurbakanl Senfoni Orkestrasnn geldii Muta izleyiciler, Kanl Nigar Müzikali ile 2 saat boyunca keyifli anlar geçirdi. Devlet Opera Balesi Genel Müdür Yardmcs Arzu Sugüne, Mua 68 yl sonra opera olarak ilk defa gelmenin gururu içeresinde olduklarn bildirdi. Turnelerde dou illerinde temsil edilmesine öncelik verdiklerini söyleyen Sugüne, öyle dedi:

OPERA GÖSTERS

74 kiilik bir ekip, oyunu operat tarznda sahneledi. Hem tiyatral, hem müzik hem de dans gösterisi olan bir oyunu seyircinin çok beeneceini umuyoruz. Büyük ilgi ve alaka ile karlandk.

Mu Alparslan Üniversitesi Tiyatro Kulübü üyesi olduunu belirten izleyicilerden Fatma Güven, oyunda sanatçlarn seslerini çok güzel kullandklarn, çok keyif aldklarn ifade etti.

Ana Sayfaya Git