Muş'ta çocuklar "Oyun Karavanı" ile buluştu

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki çocukların yaşlarına uygun etkinliklerle vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla başlatılan Oyun Karavanı Projesi kapsamında yola çıkarılan karavan, Muş'a ulaştı.

Haberler 08.08.2017 - 09:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dou ve Güneydou Anadolu bölgelerindeki çocuklarn salkl büyümeleri ve yalarna uygun etkinliklerle vakit geçirmelerini salamak amacyla hayata geçirilen Oyun Karavan Projesi kapsamnda yola çkarlan karavan, Mulu çocuklarla bulutu.

Aile ve Sosyal Politikalar ile çevre ve ehircilik Bakanlklar, çocuk Oyunlar ve Spor Kulüpleri Federasyonu, çocuklar Kurtarn Vakf (Save the Children) ve Ümraniye Belediyesince yürütülen, 8 ilde uygulanacak projenin altnc dura, Mu oldu.

Mu Belediyesi oto parknda kurulan oyun karavanna çocuk ve velileri youn ilgi gösterdi.

Palyaçolarn yüzlerini boyad çocuklar, geleneksel çuval, çizgi, ip çekme, mendil kapmaca gibi oyunlar oynayarak doyasya elendi. Aileleriyle ark söyleyen ve çeitli hediyeler verilen çocuklar, uzun zaman unutamayacaklar bir gün geçirdi.

Diyarbakrdan yola çkarak 5 il dolaan karavan, Mutan sonra Bingöl ve Tunceliye gidecek.

Aile ve Sosyal Politikalar l Müdürü Abdulbari Aksoy, yapt açklamada, etkinlikte çocuklarn neeli dakikalar geçirdiini söyledi.

çocuklar geleneksel oyunlarla tantrmak istediklerini belirten Aksoy, Atalarmzdan kalan oyunlarla günümüzün oyunlar çocuklarda ayr bir ahenk oluturuyor. Muta ilk defa böyle bir etkinlik gerçekleiyor. Biz de Aile ve Sosyal Politikalar l Müdürlüü olarak bu etkinlie ev sahiplii yapmann mutluluunu yayoruz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git