Muş'ta sokak hayvanları üşümeyecek

MUŞ Belediyesi, soğuk hava nedeniyle sokaklardaki kedi ve köpekleri toplayarak koruma altına alıyor. Belediye Başkanı Feyat Asya, "Sokakta yaşayan hayvanları soğuğa kurban etmeyeceğiz" dedi.

Haberler 21.12.2016 - 10:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hava scaklnn sfrn altnda 25 dereceye kadar dütüü Muta, zor günler yaayan sokak köpeklerinin imdadna belediye yetiti. Belediye ekipleri, mahalle ve köyleri dolaarak babo köpekleri toplayp, kafesli nakil aracyla Geçici Hayvan Koruma Barnana götürüyor.

ENGELL HASTALAR

Engelli ya da hasta olan köpekler ise sedye ile tanyor. Bitki örtüsünün karla kapl olduu doada yaayan hayvanlar için yiyecek braktklarn ifade eden Belediye Bakan Feyat Asya, Sokak Hayvanlar Rehabilitasyon Merkezi ve Geçici Bakmevinde görevli personel gün boyu gezerek bulduu kedi ve köpekleri topluyor. Ekipler yaral ya da sakat olan köpekleri ise sedye ile tayor. Havalarn souk geçmesi nedeniyle sokak yaayan hayvanlar açlktan ve souktan ölme tehlikesi yayorlar. Biz buna göz yumamayz. Sokakta yaayan hayvanlar soua kurban etmeyeceiz. Doada yaayanlar için de yemleme çalmas yapyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git