Müteahhitlere PKK operasyonu

PKK'nın finans kaynaklarına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan, aralarında iş adamları ve müteahhitlerin de bulunduğu 25 kişiden 20'si tutuklandı.

Haberler 10.08.2017 - 09:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardin merkezli 4 ilde PKKnn finans kaynaklarna yönelik gerçekletirilen operasyonda gözaltna alnan 25 kiiden 20si tutukland.

Alnan bilgiye göre, Kzltepe Cumhuriyet Basavclnca yürütülen soruturma kapsamnda 15 Nisanda Derik ilçesinde terör örgütü PKKya yönelik düzenlenen operasyonda silahlaryla ele geçirilen terör örgütünün sözde GAP-Ruha alan sorumlusu Kurtay kod adl Ü.C. ve Bahoz kod adl L.Ann yer göstermesi sonucu bulunan dokümanlarn incelenmesi sürüyor.

ÖRGÜTE FNANS SALAYANLAR

ncelemeler kapsamnda PKK/KCK terör örgütünün finans kaynaklarnn önlenmesi amacyla, örgüte para, silah ve mühimmat yardm yapt deerlendirilen üphelilere yönelik Mardin, stanbul, Diyarbakr ve rnakta e zamanl operasyon düzenlendi. Operasyonlarda aralarnda i adamlar ve müteahhitlerin de bulunduu 25 kii gözaltna alnd. Emniyetteki ilemleri tamamlanan üpheliler adliyeye sevk edildi.

Savclktaki sorgularnn ardndan Salih S, eyhmus A. ve Salih A. serbest brakld.

ADAMI VE KÜTEAHHTLER

Mahkemeye çkarlan üphelilerden Mehmet Can S, Seyithan B, Kemal G, Faruk A, Zeynilabidin , Sadettin B, Dervi G. Abdulbaki A, Halil E, Halit Y, brahim K, Latif ç, smail A, Ali A, Ramazan Y, Fetüllah Ö, Bekir B, Abdulvahap ç, Ali A, Mahsum Ö, Salih S, eyhmus A. ve Salih A, silahl terör örgütüne üye olmak terör örgütüne yardm ve yataklk yapmak suçlarndan tutukland, Mehmet K. ve Yusuf A. adli kontrol artyla serbest brakld.

Mardin Emniyet Müdürlüü ve l Jandarma Komutanl ekiplerince, Mazda ve Derik ilçelerinde, PKKya yönelik operasyonda 6 terörist etkisiz hale getirilmi, sözde GAP-Ruha alan sorumlusu Kurtay kod adl Ü.C. ve Bahoz kod adl L.A. silahlaryla yakalanmt.

SALDIRILARIN PLANLAYIVISI

Özellikle Derik, Mazda ve Kzltepe ilçelerindeki birçok saldrnn planlayclar ve failleri olduu belirlenen örgüt üyelerinin, anlurfann Viranehir ilçesindeki adliye lojmanlarna yönelik bombal araçla saldr bata olmak üzere 11 asker, 4 polis, 2 geçici güvenlik korucusu ve 3 sivil vatandan ehit edilmesi ile 3 polis ve 4 askerin yaralanmasna neden olan 14 terör eyleminin de faili olduklar tespit edilmiti.

Ana Sayfaya Git