Mutlu bir yuva için!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca yürütülen "Evlilik Öncesi Eğitim Programı" kapsamında evlenecek çiftler sağlık, hukuk ve iletişim alanında bilgilendiriliyor.

Haberler 24.04.2017 - 10:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Evlilik hazrl yapan çiftler, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlnca yürütülen Evlilik Öncesi Eitim Program kapsamnda verilen eitimlerle evlilie hazrlanyor.

Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüünce uygulamaya geçirilen program kapsamnda evlilik çana gelen ve aile kurmak isteyen çiftlerin, evlilik hayatna hazrlanmalar amaçlanyor.

çiftlerin, birbirlerini iyi tanmalar, evlilikle ilgili gerçekçi beklentiler oluturabilmeleri amacyla etkili iletiim kurma yollar ve olas sorunlarla nasl ba edeceklerini örendikleri programda, salk ve hukuk konularnda da bilgi aktarlyor.

Diyarbakrda da evlenecek çiftlere Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlnn Evlilik Öncesi Eitim Program kapsamnda eitim verilmeye baland. Eitim alan 84 çifte sertifika verildi.

- Aileyi güçlü klmak istiyoruz

Aile ve Sosyal Politikalar l Müdürü Halit Açar, Büyükehir, Sur, Kayapnar ve Yeniehir belediyeleriyle protokol imzaladklarn ve bu belediyelere nikah için müracaat edenlerin yönlendirildiini söyledi.

Salkl, huzurlu, mutlu aile ve güçlü toplum ilkesiyle balattklar programn ilk etabna 84 çiftin katldn belirten Açar, çiftelere hukuk, salk ve iletiim konularnda birer saatlik eitim verildiini anlatt.

Bu çalmay boanma süreçlerinin önüne geçmek, ailelerin shhatli ve güçlü olmas için gerçekletirdiklerini dile getiren Açar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlnn ve dolaysyla il müdürlüklerinin görev kapsam içinde bulunan aile ve topluma yönelik hizmetler kapsamnda yaplmas gereken önleyici ve koruyucu çalmalardan bir tanesidir. dedi.

Açar, boanmalarda çocuklar kadar çiftlerin de madur olduunu, bu durumun sadece kurumlarn altndan kalkabilecei bir alan olmadn, birey ve aileyle ilgili sorunlarn aslnda toplumun tamamn ilgilendirdiine dikkati çekerek, bu nedenle ailenin parçalanmasn önlemek için önemli çalmalar yürüttüklerini kaydetti.

- Kesinlikle zorunlu hale getirilmeli

Eitime katlan çiftlerden Dilek Alpaslan da programn çok faydal olduunu söyledi.

letiim, salk ve hukuk alannda önemli bilgiler edindiini anlatan Alpaslan, unlar dile getirdi:

Elerin birbirini daha iyi anlamas, daha çok empati kurmalar anlamnda bu seminerin çok faydal olduunu düünüyorum, tavsiye ediyorum. Özellikle evlilik hazrl içinde olan çiftlere bu eitimin verilmesi gerektiini düünüyorum. lerleyen zamanlarda aile içinde yaanabilecek problemlerin en aza indirilmesi konusunda daha iyi bir adm atlm olunacak.

- Zorunlu hale getirilmeli

Eitimlerin zorunlu olmasn isteyen Alpaslan, Bence, kesinlikle zorunlu hale getirilmeli çünkü öyle bir toplumda yayoruz ki bazen birbirimizi hiç anlayamyoruz. Bazen iki taraf ayn eyi söylüyor ama kavga ediyorlar. ifadelerini kulland.

Eitime nianls Funda Sadç ile katlan efik Ak da programa katlmann faydasn ileriki zamanda çok daha fazla göreceklerini söyledi.

Ak, programn düzenlenmesine katk sunanlara teekkür ederek, Daha güzel bir hayat yaayabilmemiz için bu bilgileri bize aktarmalar çok güzel oldu. dedi.

Sadç da bu sayede sorunlarn daha aza inebileceini belirterek, Bugün bir meslek için üniversitede nasl eitim alyorsak, evlilikte de eitim arttr. Bu tür eitimlerin devam etmesini destekliyoruz. Toplumda bu gibi eitimler artkça boanma oranlar daha çok azalr, mutluluklar artar, evlilikler daha salk bir ekilde olur. diye konutu.

Ana Sayfaya Git