Müzelere ziyaretçi akını

Mardin Müzesi ile Sakıp Sabancı Kent Müzesini geçen yıl yerli ve yabancı olmak üzere 200 binin üzerinde turist ziyaret etti.

Haberler 27.01.2017 - 09:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardin Müzesi ile Sakp Sabanc Kent Müzesini 2016 ylnda yerli ve yabanc olmak üzere 200 binin üzerinde turist gezdi.

Mardin Müzesini geçen yl 150 bin, Sakp Sabanc Kent Müzesi ve Dilek Sabanc Sanat Galerisini ise 61 bin kii ziyaret etti. Mardin Müze Müdürü Nihat Erdoan, müzelerin kentlerin tarihsel hafza merkezleri olduunu kaydetti.

Müzelerin geçmiin bugüne yorumlanmasnda önemli rol aldn belirten Erdoan, çok güçlü ve deerli bir mirasa sahibiz. Bu mirasn günümüzde yaayan toplumla bann kopmamas için müzeye gidebilme alkanlklarnn küçük yatan itibaren kazandrlmas gerekiyor. dedi.

Müze eitim etkinlerini yaklak 6 yldr sürdürdüklerini söyleyen Erdoan, 2016 ylnda Mardin Uçurtma Festivali ve Mardin Masalclar Bulumas gibi etkinlikler düzenlediklerini, dezavantajl örencileri müzeye davet ederek engelsiz bir müze olmak için büyük çaba gösterdiklerini belirtti.

TURST SAYISI ARTIYOR

Müzenin, Mardine gelen yerli ve yabanc turistlerin ilk urak yerlerinden biri olduunu aktaran Erdoan, öyle devam etti:

Geçen yl müzemizin tehiri yenilendi. Bu yeni tehiri yerli ve yabanc olmak üzere 150 binin üzerinde kii ziyaret etti. 10 binin üzerinde çocuk ise müze eitim etkinliklerimize katlarak çeitli eitimler ald. 2017 ylnda bu etkinliklerimiz artarak devam edecek.

Müze olarak geçmii alglayan, geçmiten kalan kültür varlklarn deerli ve anlaml bulan, bunlar bilgi kayna olarak gören bir nesil yetitirmeyi hedeflediklerini anlatan Erdoan, Amacmz, geçmiin bilgilerini alan, yorumlayan ve bugünü geçmile anlamlandrmaya çalan bir nesil yetitirmek. ifadelerini kulland.

Kentin tarihi yerlerini gezen Melike Demir de Mardin Müzesini çok beendiini söyledi.

Bahar Artukolu ise müzelerde hem çocuklarn hem de büyüklerin faydalanaca alanlar olduunu aktararak, herkesi geçmii örenmesi için müzeye davet etti.

Bar çelik de müze eitim etkinliklerini beendiini aktard.

Ana Sayfaya Git