Nakliyecilerin ayakbastı isyanı

Şanlıurfa’nın Akçakale Gümrük Kapısı’ndan Suriye’nin Telabyad ilçesine nakliyecilik yapan kamyon şoförleri, sınır ötesinde keyfi uygulama ile “ayakbastı” parası alınmasına kontak kapatarak tepki gösterdi.

Haberler 20.04.2021 - 10:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfann Akçakale Gümrük Kapsnda çalan nakliye oförleri, Suriyenin Telabyad ilçesinde iddiaya göre yerel kolluk kuvvetleri tarafndan keyfi uygulama ile ayakbast paras alnmasna tepki gösterdi.

AYAKBASTI PARASI

Nakliyeciler, giri çklarda hem Akçakale Gümrük Kapsnda hem de Telabyad Gümrük Kapsnda ayr ayr ücret verdiklerini, kap dnda ise haksz yere 700 TL ayakbast parasnn alndn söyledi. anlurfa Valisi Abdullah Erinden yardm isteyen nakliyeciler, kontak kapatarak durumu protesto etti.

Kontak kapatan nakliyeciler adna açklama yapan oför Abdulkadir Özaslan, Burada bulunan nakliyeci arkadalar valilik izni ile Suriye Telabyada yük tayan arkadalarmzdr. Türk gümrüünde vergimizi, beyannamemizi veriyoruz. Suriye gümrüünde de bir skntmz yok. Suriye gümrüü dnda Özgür Suriye Ordusu bizlerden toprak bast paras 400 TL alyorlar. Ayrca Suriye Meclisi de bizlerden 300 TL para alyor. Küçük arabadan 200 TL, büyük araçtan 300 TL para alyorlar. Bizlerden alnan bu paralar firma sahipleri karlamyorlar. Biz de madur duruma düüyoruz. Biz bu paralar ödediimiz zaman zarar ediyoruz. Bizi kaçakçla tevik ediyorlar. Biz kaçakçlk yapmak istemiyoruz. Valimizden istirhammz, bu sorunu el atp çözmesini istiyoruz. Bizden alnan paralar için diyorlar ki Sizin valinizin talimat dorultusunda biz bu paralar sizden alyoruz. Biz bu paralarla kendi maalarmz almak zorundayz diyorlar. Biz yaklak 5 gündür grev yapmz. Valimizden, yetkililerden yardm istiyoruz. Ayrca çobanbey, Karkam kaplarnda uygulamalar ne ise ayn uygulamay burada da istiyoruz. Sadece sknt Akçakalede yaanyor ifadelerini kulland.

Yaplan açklamann ardndan kontak kapatan oförler, aaç altnda oturarak bekleyiini sürdürdü.

Ana Sayfaya Git