Namaz İçin Yürüdüler

Diyarbakır'da, Kuran Nesli Platformu tarafından düzenlenen program kapsamında namaz kılmayı öğrenen yüzlerce çocuk yürüyüş, yaptı. "Hayat Namazla Güzeldir" sloganıyla Kur'an Nesli Platformu tarafından ilan edilen "Ağustos Ayı Namaz Ayı" etkinlikleri kapsamında iki haftada namaz eğitimini başarıyla tamamlayan 6-10 yaş arasındaki binden fazla çocuk, namaz ibadetine dikkat çekmek amacıyla yürüyüş yaparak, toplu namaz kıldı.

Haberler 27.08.2017 - 11:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, Kuran Nesli Platformunca düzenlenen etkinlik kapsamnda namaz klmay örenen yüzlerce çocuk, Sur ilçesinde bir araya gelerek salavatlar eliinde yürüyü yapt.

Platform üyeleriyle birlikte Sur ilçesindeki Hazreti Süleyman Camisinde toplanan çocuklar, burada ölen namazn klarak, dua etti. Ardndan slamn 5. Harem-i erifi olarak kabul edilen tarihi Ulu Camiye kadar yürüyen çocuklar, salavatlar getirerek Hayat Namazla Güzeldir slogan att.

NAMAZAN çN YÜRÜDÜLER

Camide çocuklar tarafndan Kuran- Kerim ve Esma-ül Hüsna okunmasnn ardndan, yüzlerce çocuk namaz kld, ardndan dua etti.

Kuran Nesli Platformu Diyarbakr l Koordinatörü Hayri Baemez, yapt açklamada, geçen yl Namaz Gözümün Nuru diye balattklar etkinliin bu yl ikincisini düzenlediklerini söyledi.

Bu sene gerçekletirdikleri etkinlie Hayat Namazla Güzeldir adn verdiklerini belirten Baemez, öyle konutu:

Bizler austos ayndan itibaren binlerce kz ve erkek çocua namaz eitimi programn uyguladk, dini bilgiler verdik. Hazreti Muhammedin çocuklarnz 7 yana geldiinde onlara namaz öretin hadisine layk olmaya çaltk. Amacmz toplumun her alannda ylda bir defa da olsa namaz bilincini oluturmak ve hayatn namazla ne kadar güzel olduunu anlatabilmektir.

ALELERYLE TEKBR GETRDLER

Ailelere, namaz eitimi alan çocuklar evde incitmeden ve rahatsz etmeden namazlarn kontrol etmeleri tavsiyesinde bulunan Baemez, ailelerin de namaz konusunda tembellik göstermemeleri gerektiini söyledi.

çocuklarn namaz klarak ailesine ve topluma faydal bir birey haline geleceini belirten Baemez, Velilerimiz, çocuklaryla beraber günde bir defa da olsa namaz klsnlar, dini sohbetlerde bulunsunlar. çocuklarmz namazla büyürse hayatlar daha güzel olacaktr ve topluma, ailelerine ve Allaha çok güzel bir kul olacaktr. ifadelerini kulland.

Etkinlie katlan çocuklardan Muhammet efik Akyldz da 3 yldr camiye gittiini belirterek, camide namaz klp Kuran- Kerim dersi aldn söyledi.

NAMAZ ALLAHIN EMRDR

Namaz klmann çok güzel bir ey olduunu ve namaz kldnda rahatladn ifade eden Akyldz, tüm çocuklar namaz klmaya davet etti.

Muhammet Cihan Atan ise namazn Allahn bir emri olduunu anlatarak, herkesin bu emri yerine getirmesi gerektiini dile getirdi.

Abdulvahap Keli de camide namaz klmay örendiini aktard.

Arkadalaryla birlikte her gün camiye gittiini belirten Keli, Camide namaz klyoruz, Kuran okuyoruz ve sohbet ediyoruz. Cami çok güzeldir, camiye gitmeyi çok seviyorum. Tüm çocuklar camiye davet ediyorum. Hayat namazla güzeldir. dedi.

Ana Sayfaya Git