Namazda buluşma

Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Platformu Derneği tarafından organize edilen “81 ilde babalar ve çocuklarıyla sabah namazında buluşuyor” etkinliği yapıldı. Diyarbakır'daki buluşmaya İl Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Hasan Basri Güzeloğlu'da katıldı.

Haberler 09.09.2019 - 09:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye genelinde olduu gibi Diyarbakrda da Tut çocuunun elinden, tut babann elinden gel sloganyla sabah namaz bulumas yapld.

Cihannüma Dayanma ve birlii Platformu Dernei 81 ilde babalar ve çocuklar sabah namaznda buluuyor sloganyla birçok ilde olduu gibi Diyarbakrda da dün sabah anlaml bir etkinlik düzenledi.

Diyarbakrn tarihi Ulu Camiinde gerçekletirilen etkinlikte, babalar yanlarnda çocuklar olduu halde sabah namaznda hazr bulundu. Klnan sabah namaznn ardndan, slam corafyas bata olmak üzere dünyadaki tüm Müslümanlar için dua edildi.

SABAH NAMAZINDA BULUMA

Her yl yeni eitim-öretim yl balamadan önce gerçekletirilen anlaml etkinlie, Diyarbakr Valisi ve Büyükehir Belediyesi Bakanvekili Hasan Basri Güzelolu, Belediye Genel Sekreteri Muhsin Erylmaz, l Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, Sur Kaymakam ABdullah çiftçi, l müftü Vekili Nihat Koç ile STK temsilcisi ve çok sayda baba ve oulu katlm gösterdi.

Sabah namaznn ardndan ksa bir sohbetin yapld bulumada, l Valisi Güzelolu, vatandalarla scak ve samimi diyalo salarken, çocuklar da çeitli hediyelerle sevindirdi.

GÜçLÜ BA OLUTURULSUN

Bu programlarn amacnn, kuaklar arasndaki balar güçlendirilmesi olduunu belirten l Valisi ve Büyükehir Belediyesi Bakanvekili Güzelolu,Kuaklar arasndaki ba güçlensin. Büyükler örnek alnsn, küçüklere örnek olunsun. Amacmz bir nebze de olsa buna bir katk salamaktr. dedi.

ÖRNEK BR BULUMA

Amaçlarnn çocuklara camiyi ve namaz sevdirerek milli ve manevi deerlerine bal, ülkesini seven, ona hizmeti her eyin üzerinde tutan nesiller yetitirmek olduunu belirten Cihannüma Dernei yetkilileri de öyle dedi;

çocuklar geleceimizdir. Onlara rol model olmak için anne ve babalarmzn bir sorumluluu olduu düüncesiyle böyle bir faaliyeti gerçekletiriyoruz. Kuaklar arasndaki ban güçlenmesi, büyüklerin örnek alnmas, küçüklere örnek olunmas düüncesiyle her baba çocuunun elinden tutsun ve birlikte camiye gelsin diyoruz.

Ana Sayfaya Git