Narko darbesi!

DİYARBAKIR'ın Lice, Hazro, Kulp ve Silvan ilçeleri kırsalında 18 Ekim günü başlayan narko-terör operasyonu tamamlandı.

Haberler 22.10.2017 - 12:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Lice, Hazro, Kulp ve Silvan krsalnda 18 Ekim çaramba günü saat 20.00de balayan Bayrak-64 ehit Güvenlik Korucusu Cevat Bilgiç Operasyonu, 20 Ekim 2017 Cuma günü saat 23.00 itibariyle tamamland. Operasyonda ele geçirilen malzemeler ile ilgili Diyarbakr Valiliince açklama yapld. Açklamada, öyle denildi:

OPERASYON TAMAMLANDI

Anlan operasyon kapsamnda gerçekletirilen temas aramalar sonucunda; Bölücü terör örgütü mensuplarna ait 6 adet doal maara tespit edilmeyi müteakip kullanlamaz hale getirilmitir. Silvan lçesi Daclar Köyü Kayaba ve Ergeçidi mezralar ile Erkenciler Köyü mülki snrlar içerisinde, 4 ayr doal kaya oyuu içerisine gizlenmi vaziyette; 1 adet ev tipi frn, 1 adet 12 kglk tüp, 8 adet dolu küçük tüp, 2 adet frn tepsisi, 2 adet palaska, 2 adet tshirt, 3 çift ayakkab, 4 litre ayçiçek ya, 200 gr toz eker ve 200 gr un bulunmay müteakip, Cumhuriyet Savclnn talimat gereince, yerinde imha edilmitir. Silvan lçesi Erkenciler ile Lice lçesi Kerpiçören köyleri mülki snrlar içerisinde, aaçlarn arasna gizlenmi ve topraa gömülü vaziyette, 1 adet Jelikan bidon, 3 adet gaz maskesi, plakas bulunmayan 1 adet çelik yelek ile 4 adet bo kütüklük, 1 adet ba ksm kesilmi 12 kglk tüp, 1 adet bo küçük tüp, 18 lt ayçiçek ya bulunmu olup, tüpler ile ayçiçek ya yerinde tahrip edilmi, dier malzemeler muhafaza altna alnmtr. 2 ahs yakalanarak gözaltna alnm, 305 araç ve 779 ahsn sorgulamas yaplm, 4 adet ruhsatsz av tüfei ele geçirilmi, 70 konut ve eklentisinde adli arama faaliyeti icra edilmitir.

ELE GEçRLEN UYUTURUCU

Açklamada, narko-terörizmle mücadele faaliyeti kapsamnda; Lice ilçesi Kutlu Köyü Kerpiçören Mezras, Hazro ilçesi Tekneba ve Meebalar köyleri mülki snrlar içerisindeki arazi, konut ve eklentilerinde adli arama ve yol kontrolleri yapld ifade edilirken, öyle devam edildi:

Arama faaliyetleri sonucunda, 198 kilo kubar ve 53 kilo toz olmak üzere toplam 251 kilo esrar maddesi ve 184.9 kilo kenevir tohumu ile 1 hassas tart ele geçirilmi, Cumhuriyet Basavclnn talimat gereince, esrar maddeleri ile birlikte uyuturucu madde tanmasnda kullanlan 4 ayr araç muhafaza altna, söz konusu uyuturucu olaylar ile ilgili 7 üpheli ahs gözaltna alnmtr. Bölgemizde yaayan vatandalarmzn huzur ve güvenliinin salanmas ve teröristle mücadele kapsamnda yürütülen operasyonlara artan bir azim ve kararllkla devam edilmektedir.

Ana Sayfaya Git