Narkoterör operasyonu

Lice ve Eğil ilçelerinde PKK'nın finans kaynağına yönelik operasyonlarda, bir ton 158 kilogram esrar ve 52 bin kök Hint keneviri ele geçirildi.

Haberler 20.05.2017 - 08:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

l Jandarma Komutanlna bal ekiplerin, Lice ve Eil ilçeleri krsalnda düzenledikleri narko-terör operasyonlarnda 1 ton 158 kilo toz esrar ile 52 bin kök kenevir ele geçirildi. Gözaltna alnan 2 kiiden 1i tutukland.

çUVALLAR çERSNDE

Lice ve Eil ilçeleri krsalna düzenlenen operasyonla ilgili Diyarbakr Valiliinden yaplan yazl açklamada, Diyarbakr l Jandarma Komutanlnca; elde edilen istihbari bilgiye istinaden Lice ve Eil lçeleri krsal alannda bölücü terör örgütünün finans kayna olan imal edilmi yasa d uyuturucu maddeleri ele geçirmek maksadyla, 17 Mays 2017 tarihinde operasyonel faaliyet icra edilmitir.

PKKNIN FNANS KAYNAI

cra edilen faaliyet kapsamnda; Lice lçesi Oyuklu ve Kabakaya köyleri arasnda kalan dalk ve ormanlk arazide 4 ayr noktada gizlenmi vaziyette 57 çuval içerisinde toplam 1 ton 158 kilo toz esrar maddesi ele geçirilmi, 1 üpheli ahs tutuklanm, Eil lçesi Kaya Köyü mülki snrlar içerisinde 52 bin kök kenevir bitkisi tespit edilmi ve 1 üpheli ahs gözaltna alnmtr. Cumhuriyet Savclnn talimat ile esrar maddesine el konulmu, kenevir bitkileri yerinde imha edilmi olup, adli ilemlere devam edilmektedir. Bölgemizde yaayan vatandalarn huzur ve güvenliinin salanmas ve bölücü terör örgütünün finans kaynaklarnn yok edilmesi maksadyla narko-terörizmle mücadeleye yönelik çalmalara artan bir azim ve kararllkla devam edilmektedir denildi.

Ana Sayfaya Git