NASA'da temsiliyet

Bahçeşehir Koleji Diyarbakır Hevsel Kampüsü Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencilerinden oluşan Team Wonder takımı, NASA tarafından düzenlenen girişimcilik ve inovasyon yarışması Conrad Challenge'da dünyanın en iyi 5 projesinden birini hazırlayarak NASA'nın Texas'taki Uzay Merkezi'nde gerçekleşecek finale katılmaya hak kazandı.

Haberler 22.03.2022 - 00:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TÜRKYEDEN LK VE TEK TAKIM FNALDE

Fen ve Teknoloji Lisesi örencileri Gül Karen Aça, Bejan Tekay, Gülbin Atl, Yaren Yurt ve Poyraz Bahçvandan oluan Team Wonder, NASA tarafndan 13-18 ya arasndaki örencilerin küresel etki yaratan sorunlar çözmek için bilim, teknoloji ve inovasyonu kullanarak projeler yürütüp, giriimcilik özelliklerini ortaya koymalar için düzenledii Conrad Challengea Enerji- çevre kategorisinde sokak hayvanlar için hazrladklar projeyle katld. Türkiyeden finalde yaracak ilk ve tek takm olan Team Wonder, projeleriyle ikinci aamay geçerek finale çkmay baard.

DYARBAKIRDAN NASAYA

Souk hava koullarnda snmak ve barnmak için tat komponentleri arasna giren sokak hayvanlarn korumak amacyla bir proje oluturduklarn belirten Team Wonder, tasarladklar elektronik sistem sayesinde hayvanlarn komponentler arasna girdii zaman sistemin hayvan alglamasna ve sürücüye sinyal göndermesine olanak saladn aktard. NASAnn Texastaki Uzay Merkezinde jüri karsna çkacaklar için heyecanl olduklarn belirten takm üyeleri yarmada Türkiyeden final için seçilen ilk takm olmann gururunu yaadklarn vurgulad. Takm üyesi Gül Karen Aça, 26-29 Nisan 2022 tarihinde gerçekleecek son aama için çalmalarna devam ettiklerini ve hedeflerinin birincilikle ülkeye dönmek olduunu söyledi.

Bahçeehir Koleji Diyarbakr Kampüsü Kurucu Temsilcisi Zeki Esen konuyla ilgili unlar aktard: Fen ve Teknoloji Liselerinde aratrmac, bilimin gücüne inanan, yenilikçi, bilim ve teknoloji üreten, ülkemizin geleceine yön verecek nesiller yetitirmeyi hedefliyoruz. Team Wonder bu hedefin baarl örneklerinden biri oldu. Örencilerim adna mutlu ve gururluyum. Ne mutlu ki örencilerimizi birer dünya vatanda olarak yetitiriyoruz ve dünyann en iyi merkezlerine gönderiyoruz. NASAnn Texastaki Uzay Merkezinde gerçekleecek finale katlmaya hak kazanan Team Wondern deerli iler ortaya koyacaklarna inanyorum ve onlara baarlar diliyorum.

Ana Sayfaya Git