Nazlıer'e 15 yıl isteniyor

Diyarbakır'da terör soruşturması kapsamında tutuklanan, görevden alınan HDP'li Kocaköy Belediye Başkanı Rojda Nazlier hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Haberler 08.11.2019 - 10:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Terör soruturmas kapsamnda tutuklanan, çileri Bakanlnca görevden alnan HDPli eski Kocaköy Belediye Bakan Rojda Nazlier hakknda silahl terör örgütüne üye olmak suçundan 7 yl 6 aydan 15 yla kadar hapis cezas istemiyle dava açld.

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca, Nazlier hakknda hazrlanan iddianame, 11. Ar Ceza Mahkemesince kabul edildi.

ddianamede, PKK/KCKnn kuruluu, yaplanmas ve gerçekletirdii saldrlar hakknda detayl bilgiye yer verildi. PKKnn milis yaplanmasna ilikin de bilginin yer ald iddianamede, örgütün milis yaplanmasna önem verdii bildirildi. ddianamede, Lice-2019 isimli gizli tann Nazlier hakknda verdii ifade de yer ald. Gizli tank ifadesinde Nazlierin fotorafn tehis ederek, üphelinin isteyerek ve bilerek sürekli terör örgütü PKKya yardm ettiini ileri sürdü.

- Babasna ait araçla teröristlerin naklini sürekli gerçekletirir

Lice-2019, Nazlierin 2 kardeinin örgütte olduunu ve birinin bomba yaparken elinde patlad için öldüünü öne sürerek, unlar kaydetti:

Rojda Nazlier, anne ve babasyla uzun yllardan beri bilerek ve isteyerek sürekli olarak karlksz bu bölgedeki teröristlerin yaam bulmasn, faaliyet göstermesini salayarak, lojistik ihtiyaçlarn karlar. 3 yl önce hava saldrsnda Azad kod isimli terörist yaral olarak kurtuldu. Bir milisin evinde saklanan terörist, Nazlier ve örgütün sözde sorumlusu olan teröristle pikapla alnarak tedavi etmek için götürüldü. Nazlier, babasna ait araçla teröristlerin naklini sürekli gerçekletirir. Teröristleri evin barndrarak, yaplan gizli toplantlarda örgütsel kararlar alrlar. 2016da Licenin enlik köyünün Yücetepe bölgesinde milis Nazlierin, teröristlerle snak kazdn biliyorum. Teröristlerin verdii listedeki yaam malzemelerini alan üpheli 2 gün sonra onlara teslim etti.

Nazlierin köydeki evinin teröristlerin karargah, toplanma ve lojistik merkezi gibi kullanldn iddia eden gizli tank, Hava saldrs sonrasnda yaralanan örgüt mensubuna yapt yardmlardan dolay HDPden belediye bakan aday gösterilerek, seçildi. Teröristler ile snak kazan, örgüte bilerek, isteyerek yardm ve yataklk eden birinin belediye bakan olmas çok kötü bir durum. Vicdanen rahatszlk duyduum ve gözaltna alndn frsat bildiimden, devletimize duyduum güven üzerine ifade verdim. ifadelerini kulland.

Nazlierin, terörist taziyesine ve terör örgütü propagandasna dönüen eylem ve etkinliklere katld kaydedilen iddianamede u deerlendirmede bulunuldu:

üpheli, krsalda bulunan teröristlerin ihtiyaçlar için milis olarak faaliyet göstererek, erzak, yaam malzemelerini karlam, teröristleri evinde barndrp, sevkini salamtr. Nazlier, terör örgütünün propagandas dönüen etkinliklere katlmtr. Terör örgütüyle organik ba kuran üphelinin terör örgütünün hiyerarik yaps dnda deerlendirilmedii ve eyleminin terör örgütüne üye olmak suçunu oluturduu anlalmtr.

- stenilen ceza

Görevden alnan ve tutuklanan HDPli eski Kocaköy Belediye Bakan Rojda Nazlier hakknda silahl terör örgütüne üye olmak suçundan 7 yl 6 aydan 15 yla hapis cezas istenerek, mahkumiyeti halinde TCKnin 53/1 maddesinde görülen hak yoksunluklarna hükmedilmesi talep ediliyor.

Teslim olan terörist Zerdet kod isimli E.T de, fotorafndan tehis ettii üpheli Nazlier hakknda ifade vermi, üphelinin teröristlerin milisliini yaptn ileri sürmütü.

E.T, Nazlieri Lice ilçesinin enlik köyündeki evinde iki yl önce gördüünü öne sürerek, unlar kaydetmiti:

K snandan çktktan sonra silahl ve üzerimizde terörist kyafetiyle 6 örgüt üyesiyle milis olan Nazlierin evine gittik. Nazler, kapy açtnda bizi çok güzel bir ekilde karlad. lk kez görmütüm ancak dier örgüt üyelerinden ismini daha önce duymutum. Nazlierin evi bölgede bulunan örgüt üyelerinin buluma evi olarak kullanlyordu. Kendisi örgüte son derece gönülden baldr. Teröristler bu milise çok deer verir. Kendisi bu bölgenin en azl ve tehlikeli milisidir. Bu milis, bana göre 10 teröristten daha etkilidir. Evinin yerini biliyorum, bizzat yer göstermesi de yapabilirim.

Terörist E.T, Nazlierin kardeinin Lice krsalnda örgütteyken öldüünü ve bu nedenle örgütün bu aileye çok destek verdiini iddia etmiti.

E.T, Nazlierin babasyla yllarca örgüte yardm ettiini, evindeki görümede babasnn cezaevinde olduunu anlattn, onun yokluunu kendilerine aratmayacan söylediini öne sürmütü.

Ana Sayfaya Git