Ne Oluyor Beyler!

Galatasaraylı Emre Tosun'un transferi, Diyarbakır'daki iki takımın arasını açtı. Yöneticilerin karşılıklı suçlamaları, kentti de gererken, spor otoritileri "ne oluyor beyler…" sorusunu sordu.

Haberler 23.07.2017 - 10:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

2nci Ligde mücadele eden Amed Sportif Faaliyetler Kulübü ile 3üncü Lig takm Diyarbekirsporun transfer etmek istedii Galatasarayl Emre Tosun 2 kulüp arasnda gerginlie yolaçt. Amedspor yöneticileri, Emre Tosun ile anlatklarn, hatta kampa katldn ileri sürerken Diyarbekirspor adna yaplan açklamalarla tepki gösterdi. Diyarbekirspor yöneticileri Emre Tosunu transfer ettiklerini dorulad ancak, Amedspor yöneticilerini iftira atmakla suçlad.

K YÖNETM GERGN GDYOR

Geçen yl 1inci lige çkma ansn Play- Off maçlarnda kaybeden Amedspor ve 2nci lige çkma ansn yine Play-Off maçlarnda kaybeden Diyarbekirspor yöneticileri arasnda, futbolcu transferi nedeniyle gerginlik oldu. Diyarbekirsporun Galatasarayl Emre Tosun ile anlama yapmas üzerine Amed Sportif Faaliyetler Külübü yazl bir açklama yapt. Transfer çalmalar sürecinde ho olmayan ve sporun ruhuna yakmayan durumlarla kar karya kaldklar belirtilen açklamada, öyle denildi:

Kentimizin dier takm ve deeri olan Diyarbaekirsporun kulüp yöneticilerinin pratikleri temsil ettikleri kurumun ve ehrimizin hassasiyetlerine yakmamaktadr. Diyarbakrsporun devam olduklarn ve bu efsaneyi tekrar canlandracaklarn iddia eden Diyarbekirspor yöneticileri, ne yazkki Diyarbakrspor ismine layk bir duru sergilememektedirler.

EMRE TOSUN LE LK BZ ANLATIK

Galatasarayl Emre Tosunun Diyarbekirspora transferinden önce Amedspor ile anlat belirtilen açklamada, öyle denildi:

Bugün basna düen Emre Tosun transferi gerçek anlamda kentin iki takmndan biri olan Diyarbekirspor ismine yakmad. Bugün imza att söylenen Emre Tosun, 1.5 aydr konutuumuz ve kendisi ile anlatmz bir sporcudur. Bu anlamaya istinaden Galatasaray spor kulübüne resmi talep yazs yazlmtr. Galatasaray spor kulübü ile gerekli görümeler yaplm ve anlalmtr. Emre Tosun adl sporcumuz bu görüme ve anlamalar üzerine kampmza katlm salam ve antrenmanlara çkmtr. Buna ramen Emre Tosun, teklifinde bulunulup kamptan ayrlmas salanmtr. Bugün ise 3 yllk sözleme yapld duyurulmutur. Galatasaray spor kulübüyle yaplan temaslarda, bu transferden haberlerinin olmadn beyan etmilerdir. Amedspor olarak Galatasaray spor kulübü ile resmi yazmalar ve maillerimiz de mevcuttur. Emre Tosun transferinin iç yüzü bu ekildedir.

DYARBEKRSPORDAN CEVAP

Amedspor açklamasnda, Abdullah çetin transferi konusunda da Diyarbekirspor sert dille eletirildi. Diyarbekirspor Yönetim Kurulunca da bu iddilara karlk olarak yazl açklama yapt. Amedsporlu yöneticilerinin son dönemlerde Diyarbekirspora yönelik mesnetsiz, dayanaksz, akl ve izandan yoksun hayal ve büyük bir iftirann ürünü olan iddialara cevap verme gerei doduu belirtilen açklamada öyle denildi:

BECERKSZLNZ KAPATMAYIN

Kulübümüzün takriben 1 ay önce sporcu Emre Tosun ile bir görümesi olmu ve Emre Tosun, kinci ligden takmlar ile görüüyorum. Anlaamazsam size gelirim cevabn verince, kulübümüz görümeleri sonlandrmtr. Bu oyuncu Amedspor ile kampa katlm, 1 gün kalm ve baz konularda anlama salanamaynca kendi iradesi ile ayrlmtr. Oyuncu Amedspor yönetiminin iddia ettii gibi her hangi bir sözleme veya protokol imzalamamtr. Kulübümüz Amedsporun oyuncuya teklif ettii rakamn altnda bir ücretle Emre Tosun ile anlamtr. Adama sormazlar m 2inci ligde ampiyonluk hedefleyen bir takmla anlaan bir oyuncu neden 3üncü lige gider? Kendi beceriksizliinizi ve baarszlnz bakalarna iftira atarak gündemi deitirmeye çalmak ancak size yakr. ddia sahibi iddiasn spatlamakla mükelleftir.

TOSUN DDALAR GERçEK DIIDIR

Öte yandan futbolcu Emre Tosun ise yaananlara u cevab verdi; Amedsporla 1.5 ay önce görümemiz oldu. Daha sonra beni kampa davet ettiler,ben de kampa gittim. Teknik heyetin benden haberi yokmu,tanmadlar ve souk davrandlar. Sadece bir gün idmana çktm. Ben imza atmaya gelmitim,çünkü yönetim öyle demiti ama kamptaki durum farklyd. Muhatap olacam yönetici de yoktu. Ben de hocalarla görüerek ayrldm. Amedsporla ne sözleme ne de protokol yapmadm.Daha sonra ailemle görüerek yine 1.5 ay önce beni isteyen Diyarbekirsporla anlatm. Konunun Amedspor yönetimi tarafndan çarptrlmas beni son derece üzdü.

Ana Sayfaya Git