"Neden Demirtaş'ın çocuklarını götürmüyorlar"

Muş'ta teröristlere tepki gösteren anne, "Neden Selahattin Demirtaş'ın çocuklarını götürmüyorlar" diye sordu.

Haberler 22.04.2021 - 01:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MU - Muta çocuklarnn terör örgütü PKK tarafndan daa kaçrlmasndan HDPnin sorumlu tutulduu eylemde konuan gözü yal anne, Neden Selahattin Demirtan çocuklarn götürmüyorlar. çocuklarn Almanyaya gönderiyorlar. Bizim çocuklara niye silah veriyorsun. Kzlarn elinden niye kalemi alp silah veriyorsunuz. Bu kzlara ve çocuklara günah deil mi? diye sordu.

çocuklarna kavuma ümidiyle Diyarbakr annelerinin balatt eyleme destek veren Teker ve Özcan aileleri, Mu HDP l Bakanl önünde Halk düman parti, Evlatlarmz vereceksiniz, Ha HDP ha PKK, Türk-Kürt kardetir, HDP kalletir ve Halk Dolandran Parti yazl pankart açt.

Daa kaçrlan çocuklarnn fotoraflarn ve Türk bayra tayan aileler, üçüncü hafta da eylemlerini sürdürdü.

Olu 2016 ylnda daa kaçrlan emsettin Özcan, gazetecilere, çocuunun HDP tarafndan kandrldn söyledi.

Özcan, öyle konutu:

Askerde, poliste bizim çocuumuz. Bunlar bizden ne istiyor, ne haklar var. Diyorlar ki, Kürt hakkn savunuyoruz. Yalandr. Bunlar Kürt dümandr. HDPnin arkasndan gitmeyin. HDP çocuklar alp PKKya götürüyor. Biz bunu kabul etmiyoruz. HDP ortadan kalksa hiçbir sorun olmaz. çocuumuz gelmeyene kadar gece gündüz buradayz. 13 asker, polisi ehit ettiler. Kimin çocuuydu onlar? Aileleri bizimle birlikte Diyarbakrdayd. Analarn hepsi alad o çocuklar için. HDP çocuklar takip ediyor, teröristleri çaryor diyor gel karde bunlar al götür. Bizde tek bir bayrak geçerlidir o da Türk bayradr. Türk bayrana hainlik yapann Allah belasn versin.

Anne Gülbahar Teker ise olunun 2014 ylnda kaçrldn belirterek, tüm anneler evlatlarna kavuuncaya kadar eylemi sürdüreceklerini vurgulad.

çocuklarn HDPden istediklerini aktaran Teker, çocuklarmz gelmezse burada, Diyarbakrda, Vanda ve Batmanda eylemimizi sürdüreceiz. Ben onlardan korkmuyorum. HDP çocuklarmz getirsin. 8-9 yanda kzlar daa götürüyorlar. Bu kzlardan ne istiyorlar. Namus böyle midir? Kürt hakkn aramak böyle midir? Neden Selahattin Demirtan çocuklarn götürmüyorlar. çocuklarn Almanyaya gönderiyorlar. Bizim çocuklara niye silah veriyorsun. Kzlarn elinden niye kalemi alp silah veriyorsunuz. Bu kzlara ve çocuklara günah deil mi? 2 yl Diyarbakrda eylemi devam ettim. Allah devletimizden raz olsun bize kap açt. diye konutu.

- Mu Kardelik Platformu ailelere destek verdi

Mu Kardelik Platformu üyeleri de eylem yapan aileleri ziyaret ederek destek verdi.

Platform üyeleri adna açklama yapan Türkiye Gençlik Vakf Mu l Temsilcisi Ouz Akyüz, Anadolu topraklarn vatan klan Sultan Alparslann ehri Muta annelerin balatt haykr tüm dünyaya duyurduklarn aktard.

Vatan topraklar içinde tuzaklar kuran, manevi deerler bata olmak üzere hiçbir mahremiyeti ve deeri olmayan bebek katili terör örgütü PKKnn katliamlarn lanetleyen Akyüz, unlar kaydetti:

Bugün Muta analarmzn yürekleri dalayan feryatlarn dindirmek ve vatan hainlerine kar saflar sklatrmak için omuz omuzayz. Birlik beraberliimizi bozmann yannda, ülkemizin parçalanmas için elinden geleni yapan iç ve d mihraklarn ve taeron örgütlerin, ülkemiz çevresinde cirit att bir dönemi yayoruz. Terörün kara yüzünü yakndan bilen, acsn derinden yaayan aziz milletimizin içinden böylesine cesur ve kararl annelerin, babalarn, elerin, kardelerin çkmas bizleri bar ve kardeliin tesisi için ümitli klmtr. Burada evlat nöbeti tutan annelerimiz, sizlerin gözyalarnz bizim gözyamzdr. Bu eylem, zulme bakaldrdr. Yllardr bu bölgede sessiz bir çlk vard. O çlk artk patlama noktasna geldi. Anneler artk seslerini duyurmak ve terör örgütünün yalanlarna dur diyerek gençlerimizi kandrmalarna engel olmak istiyor.

Mulular olarak ailelerin yanlarnda olduklarn ifade eden Ouz, Yaadklar acy hissediyoruz, mücadelelerine ortak olduumuzu buradan haykryoruz. Cesaretiyle bir çr açan annelerin ellerinden öpüyoruz. Bu cennet vatanda bir olalm, beraber olalm, karde olalm ve hep birlikte ay yldzl bayrak altnda huzur bulalm. Allah memleketimizin dirliine ve birliine göz diken hainleri kahretsin. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git