Nefes kestiler

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri Sivil Savunma Birimi ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nün Tıp Fakültesi Hastanelerinde ortaklaşa düzenledikleri yangın tatbikatı hasta ve personeller arasında heyecana neden oldu.

Haberler 14.10.2017 - 10:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle Üniversitesi Tp Fakültesi Hastanelerinde olas bir yangnda yaplmas gerekenler hakknda personeli bilgilendirmek amacyla iki aamal yaplan yangn tatbikat yapld. lki Kalp Hastanesi Konferans Salonunda yapld.

YANGIN TATBKATI

l Afet ve Acil Durum Müdürlüü Personel ve dari ler Birim Amiri Mustafa Karata, tatbikat öncesinde personellere yangn cihazlar, yangn söndürme usulleri, yangn söndürmede kullanlan malzemeler ve yangn tüplerinin bakm konularnda bilgi verdi. Yangn söndürme ile ilgili genel bilgilerde veren Karata, bandan geçen bir any da öyle aktard Arabanzla giderken, bir sabotaj sonucu veya arabanzda aniden çkan bir yangnda araç kaplar otomatik olarak kapanyor. O zaman bagajdaki yangn tüpüne de ulaamazsnz. Benim aracm da öyle oldu ve ben o anda bagajdaki yangn söndürme tüpüne ulaamadm. Yangn söndürme tüpünün nerede olmas gerektiini takdirinize brakyorum dedi.

GERçE ARATMADI

Yangn tatbikatnn ikinci bölümü Tp Fakültesi çocuk Hastanesinde yapld. Tatbikatta senaryo gerei hastaneden tahliye edilen hasta ve yaknlar hastane bahçesinde gösterilen alanda topland. Mahsur kalan hastalar da beinci kattan l Afat ekipleri tarafndan pencerelerden afat sedyesine alnarak halatlarla indirilip hastane acil bölümüne götürüldü. Daha sonra hastane bahçesinden sembolik olarak çkarlan yangna personeller eitimde gördüklerini uygulamal olarak müdahale etti.

Ana Sayfaya Git