Nehri kirletene operasyon

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde, Dicle Nehri'ne hayvan pisliği döken 2 şahıs hakkında yasal işlem başlatıldı.

Haberler 05.11.2019 - 10:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Valiliinden yaplan açklamada, l Jandarma Komutanl tarafndan gerçekletirilen çalmalar neticesinde, Bismil ilçesi Ambar Mahallesinden geçen Dicle Nehrine hayvan pislii atlarak nehrin kirletildii duyumu alnd belirtildi.

TAVUK çTLNN ARTII

Açklamada, Devam eden çalmalar neticesinde, Bismil ilçesi Ambar Mahallesi mülki snrlar içerisinde 3 Kasm 2019 Cumartesi günü icra edilen devriye esnasnda bir ahsn kullanm olduu traktör ile nehir içerisine kanatl hayvan ölüsü ve pisliinin döktüünün görülmesi üzerine devriye ekibince olaya müdahale edilerek üpheli Suriye uyruklu A.E. olaya konu olan araç ile birlikte olay yerinde yakalanmtr.

YASAL LEM BALATILDI

Nehir içerisinde yaplan kontrolde, dökülen atklarda hayvan ölülerinin ve hayvan pisliklerinin görüldüü, suyun içerisinde 4 metrekare çapnda bir yer kaplad, atklarn bulunduu yeri tamamen kirlettii, etrafa kötü bir koku yayd tespit edilmitir. Bahse konu olay ile ilgili olarak, tavuk çiftlii sahibi F.S. ve at döken A.E. hakknda 2872 sayl çevre Kanununa Muhalefet ve 4817 sayl Yabanclarn çalma zinleri Hakknda Kanuna Muhalefet suçlarndan yasal ilem balatlmtr. Halkmzn huzur ve güvenliinin salanmasna yönelik yürütülen adli ve mülki görevlere artan bir azim ve kararllkla aralksz olarak devam edilmektedir denildi.

Ana Sayfaya Git