Nemrut Dağı'na mevsimin ilk karı düştü

“Güneşin doğuşunun ve batışının en güzel izlendiği yer" olarak bilinen Adıyaman'daki Nemrut Dağı, karın yağmasıyla beyaza büründü.

Haberler 03.12.2017 - 12:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ADIYAMAN - Adyamann Kahta ilçesinde bulunan, Birlemi Milletler Eitim, Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) Dünya Kültür Miras Listesindeki Nemrut Dana mevsimin ilk kar yad.

Milli Park Alan olarak korumaya alnan ve esiz heykellerin yan sra 2 bin 150 metre yüksekliiyle, günein douunun ve batnn en güzel izlendii yer olarak bilinen Nemrut Dana kn ilk kar dütü.

Yollarn henüz ulalr olduunu duyan ziyaretçiler, yaklak 4 kilometre yürüdükten sonra zirveye ulat.

Nemrutun zirvesindeki heykelleri beyazlar içerisinde gören yerli ve yabanc turistler, yorgunluklarn çektikleri fotoraflarla unuttu.

YILIN KARI DÜTÜ

Slovakyada bir tama irketinde müdür olarak çalan ve tarihi yerleri gezmekten mutluluk duyduunu dile getiren Tomas Benedik, AA muhabirine, Nemrut Dana çkmak için yaklak iki saat karda yürümek zorunda kaldn anlatt. Benedik, Bu manzaray gördüümde tüm yorgunluum gitti. Bu tarihi güzellii görmek için gerekirse yüzlerce kilometre yürüyebilirim. dedi.

zmirden Nemrut Dana sadece fotoraf çekmek için geldiini belirten üniversite örencisi Hakan Polat ise defalarca buraya geldiini ve asla bkmadn söyledi. Polat, kar altndaki Nemrutun gizemli bir güzellii olduunu ifade etti.

Öte yandan Nemrut Da Milli Parklar Müdürlüü çalan Bilal Mente, bu yl Nemrut Dana yerli ve yabanc 60 bini akn ziyaretçi geldiini belirterek, Hala gelmeye devam ediyorlar. diye konutu.

Ana Sayfaya Git