Nemrut Krater Gölü sonbahar renkleriyle büyülüyor

Tatvan ilçesinde dünyanın ikinci, Türkiye'nin en büyük krater gölü özelliğine sahip 2 bin 250 rakımdaki Nemrut Krater Gölü, sonbaharda büründüğü renk cümbüşüyle yerli ve yabancı ziyaretçilerini büyülüyor.

Haberler 28.10.2019 - 10:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bitlisin Tatvan ilçesinde dünyann ikinci, Türkiyenin ise en büyük krater gölü Nemrut, sonbaharda sar, yeil ve krmznn tonlarna büründüü muhteem manzarasyla ziyaretçilerini arlyor.

2250 rakmdaki Nemrut Krater Gölü, doal güzelliklerinin yan sra bünyesinde barndrd scak ve souk gölleri, buz maaras, buhar bacas, ku türleri, biyoçeitlilii ve yln her döneminde yanstt farkl güzelliklerle çok sayda yerli ve yabanc turiste ev sahiplii yapyor.

Avrupal Seçkin Destinasyonlar (EDEN) projesi kapsamnda Mükemmeliyet Ödülü alan ve yeryüzü cenneti olarak adlandrlan Nemrut, bugünlerde de huzurun ve doann tadn çkarmak isteyenlerin aknna uruyor.

Sonbaharn tüm renklerinin bir arada görülebildii elaleye gelen doaseverler, tablolar aratmayan manzaray, çektikleri fotoraflarla ölümsüzletiriyor.

- çinden gelen çift Nemrutta kamp yapt

Fransz eiyle çinden gelerek Nemrut Kalderasnda kamp kuran Helen Huang, AA muhabirine yapt açklamada, buray çok beendikleri için kamp yaptklarn söyledi.

Sonbahar nedeniyle her yerin altn sars, yeil ve krmznn farkl tonlarna büründüünü anlatan Huang, Geceleri gökyüzü bir baka güzel. Gölün etrafnda hayvanlar görebilirsiniz. Kesinlikle buray çok seviyorum. Burada her yer renkli. Aaçlar altn sarsna, turuncuya ve krmzya dönüyor. Her naslsa burada yeil yapraklar görmek de mümkün. Baz aaçlar yapraklarn dökse de burada renkler harika. diye konutu.

stanbuldan gelen arkadalaryla Nemrutun esiz doasn görmeye geldiklerini belirten ziyaretçilerden Burak Albayrak da son zamanlarda haberlerde sürekli gördüümüz esiz manzarayla karlatk. Sanki Nemruta gökkua inmi gibi. Her taraf rengarenk. Gelmeyenlerin çok ey kaçraca bir ortam. Herkesi buray görmeye davet ediyorum. Doaya ve fotorafçla da merakmz var. Bu renk cümbüünü kaçrmamak ve fotoraf çekmek adna buray deerlendiriyoruz.

Nemruta gelerek doayla iç içe zaman geçirmek isteyen, seyrine doyum olmayan manzarada fotoraf çeken dier ziyaretçiler de herkesi bölgeyi görmeye davet etti.

Ana Sayfaya Git