Nemrut Krater Gölü'nde "doğada acil müdahale" eğitimi verildi

Bitlis'in Tatvan ilçesindeki Nemrut Krater Gölü'nde "Doğada Acil Müdahale Eğitim" programı düzenlendi.

Haberler 13.06.2022 - 00:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Acil Tp Dernei Doa Tbb çalma Grubunca (TATDOA) ilçedeki 2 bin 250 rakml Nemrut Krater Gölünde düzenlenen etkinlie farkl illerden 45 doktor, akademisyen ve veteriner hekim katld.

Programda katlmclara, doada acil müdahale, hasta kurtarma, yaban hayvanlardan korunma, ylan ve akrep sokmalar konularnda bilgiler verildi.

TATDOA Bakan Mustafa Feridun çelik, yapt açklamada, katlmclara ay saldrlarndan kaçma ve korunma yöntemlerini, doada yaanabilecek krk, yank, yaralanma durumlarnda tbbi malzeme yokken ilk müdahalenin nasl yaplmas gerektii konularnda eitim verdiklerini belirtti.

çelik, Özellikle afet durumlarnda ve kitlesel çoklu yaralanmalarda doaçlama tp yöntemleri hayat kurtarabiliyor. Doa tbbn acil tp uzmanlar arlkl gruba öretmek çok önemlidir. ifadelerini kulland.

TATDOA Dou Anadolu Sorumlusu Uzman Dr. Mehmet Tatl da Van Gölünün çevresini dolaarak eitimlerini tamamlamay hedeflediklerini söyledi.

Van Yüzüncü Yl Üniversitesi Yaban Hayvanlar Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Prof. Dr. Lokman Aslan ise düzenlenen etkinliin çok anlaml olduunu dile getirdi.

Yeditepe Üniversitesi Hastaneleri Enfeksiyon Hastalklar ve Klinik Mikrobiyoloji Uzman Prof. Dr. Meral Sönmezolu da Acil tbbn önemli uygulamalarndan biri de doada karlalan yaralanmalar ve ilk yardmdr. Bunlarn doada uygulamal yaplmas çok önemli. diye konutu.

Ana Sayfaya Git