Nemrut Krater Gölü'ne ziyaretçi akını

Doğu Anadolu Bölgesi'nde, PKK'lılara yönelik başarılı operasyonların ardından sağlanan huzur ve güven ortamı sayesinde, bölge, turistler tarafından gönül rahatlığıyla tercih ediliyor

Haberler 19.07.2018 - 10:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bitlisin Tatvan ilçesinde 2 bin 250 rakmdaki Türkiyenin en büyük krater gölü özelliine sahip Nemrut Krater Gölünü ziyaret edenler, doal güzelliklerinin yan sra scak ve souk göllerini, buz maarasn, buhar bacasn ve çeitli ku türlerini yakndan görme frsat buluyor

Bitlis Kültür ve Turizm Müdürü Ramazan Gencan:

Bölgemizin görülmesi gereken istisnai güzellikleri var. nsanlara huzuru ve güveni verebildikten sonra gerçekten buraya gelmek ve görmek istiyorlar. Son dönemde bunu yapabildik

Dou Anadolu Bölgesinde, güvenlik güçlerince terör örgütü PKKya kar yürütülen baarl operasyonlar sonras salanan huzur ortamyla yerli ve yabanc turistler, tatil için bu bölgeyi de tercih etmeye balad.

Turistlerin özellikle youn ilgi gösterdii, Bitlisin Tatvan ilçesinde 2 bin 250 rakmdaki Türkiyenin en büyük krater gölü olan Nemrut Krater Gölü, doal güzelliklerinin yan sra scak ve souk gölleri, buz maaras, buhar bacas ve çeitli ku türlerini bünyesinde barndryor.

Seyrine doyumsuz manzaras ve el dememi doasyla her yl çok sayda turisti arlayan Nemrut, görenleri adeta kendisine hayran brakyor.

Avrupal Seçkin Destinasyonlar (EDEN) projesi kapsamnda Mükemmeliyet Ödülü alan Nemruta, tur irketleriyle gelen ziyaretçiler, kalderann esiz manzarasn ve doay fotoraflama imkan buluyor.

Bitlis Kültür ve Turizm Müdürü Ramazan Gencan, bölgenin doal güzelliinin, yerli ve yabanc turistlerin ilgisini artrdn söyledi.

Son aylarda özellikle karavanlaryla Nemrut Krater Gölüne birçok yabanc turistin geldiini anlatan Gencan, Özellikle ehirlerde ve iç turizmde büyük bir patlama yaanmakta. Bu, d turizme de yansmaktadr. Turizm operatörleri ve acentelerimiz, Van Gölünün güzellikleri ve Nemrut Krater Gölünün doa harikasn gelip görmek, kefetmek istemektedir. Yaanan skntlarn ardndan huzur ortamnn gelmesiyle yabanclarmz bölgeye gelmeye balad.

Her geçen gün ziyaretçi saymz gün artyor

Nemrutun Avrupal turistlerin ilgisini çektiini dile getiren Gencan, öyle devam etti:

Yabanc turistler, aileleriyle, dünyann ikinci büyük krater gölü olan bu muhteem hazineyi ve Van Gölü havzasnn doal ve tarihi güzelliklerini ziyaret ediyor. u anda oldukça fazla ziyaretçi aknna sahibiz. Tur irketleriyle sürekli iletiim halindeyiz. Özellikle Ankara ve stanbuldaki büyük irketler, Dou ve Güneydou Anadolu bölgelerine gezi düzenliyor. Her geçen gün potansiyel ziyaretçi says artyor. Huzur, bölge için çok önemli. Olaylardan dolay geçmite büyük skntlar yaand. Bölgenin kalknmas için turizme ihtiyaç var.

Bölgenin görülmesi gereken istisnai güzellikleri bulunduunu vurgulayan Gencan, nsanlara huzur ve güveni verebildikten sonra gerçekten buraya gelmek ve görmek istiyorlar. Son dönemde bunu yapabildik. Bölgeye huzur ve güven gelince insanlarn aklndaki o ön yarglar gitmeye balad. Ardndan operatörlerimiz ile bu çalmalar yapmaya baladk. Her geçen gün ziyaretçi saymz gün artyor. Öncü göstergeler ve rezervasyonlar var. Bunlara baknca geçmi yllara göre en az iki kat bir artmz var. ifadelerini kulland.

Turist görüleri

10 günlük dou gezisi kapsamnda Nemrut Krater Gölüne gelen Mulal Papatya Karahan, Tatvana ilk kez geldiini belirterek, Nemrutun muhteem bir yer olduunu söyledi.

Karahan, Rengi çok houmuza gitti. Farkl bir yer. Bize ilginç geldi. Mesafe biraz uzak ama uçakla buraya yine gelebiliriz. Bu Dou Anadolu gezisine Mula Ortacadan 46 kiilik ekiple hareket ettik. dedi.

Emekli öretmen Nuran Söyler Kolda da bölgeye gelmeyi çocukluundan beri hayali olduunu dile getirerek, öyle konutu:

lk öretmenlie Vanda balamak istedim. Ahlat, Tatvan ve Ercie gelmek en büyük hayallerimden biriydi. 40 yldr hayalimin peindeyim. Gelmek nasip olmamt. Burada çok sayda doktor ve öretmen örencim var. Öretmenim gelin gezelim dediler ama ksmet olmad. Buralar rüyalarma giriyordu. Küçükken babam iki kitap getirmiti. Biri Vann tarihi ve turistik yerlerini, dieri de Bitlisi anlatan kitaplard. O kadar güzel anlatmt ki Van, Tatvan, Erci ve Van Gölünü, o zamandan beri buralara gelmek hayalimdi. yi ki de geldim. 40 yl sonra bu hayalimi gerçekletirebildim. çok beendim. Rüyalarm da gerçekleti, çok mutluyum.

Rehber Erdoan: Hiçbir güvenlik sorunuyla karlamadk

Turist rehberi Hasan Erdoan da Muladan Dou Anadoluya 10 günlük bir gezi program düzenlendiklerini kaydetti.

Gezi programna katlanlarn, bölgenin doasna hayranlk duyduunu aktaran Erdoan, unlar söyledi:

Batdan buraya ilk defa gelen konuklarmz inanlmaz derecede aknlk yayor. Özellikle doaya hayran kalyorlar. Kültür ve yemek olsun, hem de buradaki insanlar tandktan sonra kafalarnda oluan ön yarglar deiiyor. Bunlarn artmas bölge için çok iyi olacak. Talebin daha da fazla artacan umut ediyoruz. Bu yl birçok kez düzenlediimiz GAP turlarnda younluk yaand. Bölgeye acayip derecede bir talep var. Bunun nedeni bata güvenliktir. çünkü her gelen konuumuzun güvenlikle ilgili bir endiesi oluyordu.

Erdoan, gece Mardin Nusaybine gittiklerini, Suru gezdiklerini anlatarak, u ifadeleri kulland:

Kendi grubumla ara mahallelere girdik. Hiçbir güvenlik sorunuyla karlamadk. Bunu gören vatandamz memnun. Bir memnun turist, bin memnun turist demektir. Bu da tabi sosyal medyada yaynlannca dier konuklarnda talebi artt. GAP turlar tamamen dolu. Dou Anadoluda bir hareketlilik görüyoruz. Buras inanlmaz bir manzara. Özellikle faunas ve floras açsndan, batdan gelen tüm konuklarmzn buraya hayran kaldn bizzat müahede ediyorum.

Ana Sayfaya Git