Nemrut Krater Gölü'nün el değmemiş doğallığı ziyaretçileri bekliyor

Bitlis'in Tatvan ilçesinde dünyanın ikinci, Türkiye'nin en büyük krater gölü olma özelliğini taşıyan Nemrut Krater Gölü, el değmemiş doğal güzellikleriyle keşfedilmeyi bekliyor.

Haberler 26.10.2017 - 09:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Avrupal Seçkin Destinasyonlar (EDEN) Projesi kapsamnda Mükemmeliyet Ödülü alan Nemrut Krater Gölü, seyrine doyumsuz manzarasyla her yl yüzlerce yerli ve yabanc turisti arlyor.

2 bin 800 rakmda 13 kilometrekarelik yüz ölçümüyle bünyesinde barndrd scak ve souk gölleri, buz maaras, buhar bacas, ku türleri ve doal güzelliiyle kentin en önemli turizm alanlar arasnda yer alan Nemrut, kefedilmeyi bekliyor.

l Kültür ve Turizm Müdürü Ramazan Gencan, çok uzun yllar önce Nemrut Dann patlamas sonucu Nemrut Krater Gölünün olutuunu söyledi.

Türkiyenin ve Avrupann en büyük, dünyann ise ikinci büyük krater gölü olan Nemrutun bir doa harikas olduunu vurgulayan Gencan, unlar belirtti:

Kaldera içinde 150 metre derinliinde scak ve souk göl ile solunum hastalna iyi gelen buhar bacalar bulunuyor. Buras 2010 ylnda mükemmeliyet ödülü ald. El dememi doal güzellie sahip. Buras günein en güzel izlenebilecei noktalardan biri. Nemrut Krater Gölümüz turizm açsndan çok önemli. Bu yl proje çalmalarna baladk. Doa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüünce yönetim plan hazrland. 2018 ylnda uygulamaya geçilecek. Bu uygulamada 3 kontrol noktamz var. Bunlardan biri zirvede ikisi ise scak ve souk göllerde olacak. Seyir terasmz, kr bahçemiz, 2 iskele, peyzaj çalmalar, yürüyü yollar, bütün güzellikleriyle, buray bir turizm ve cazibe merkezi haline getirmek için çalmalarmz devam etmekte.

- Esiz bir konsept

Nemrutun, bölge ve özellikle de Bitlis için önemli bir turizm cenneti olduunu belirten Gencan, yaz k inanç ve doa turizmiyle kentte kefedilmeyi bekleyen çok güzel yerler bulunduunu dile getirerek, öyle devam etti:

Biz öncelikle altyapsn yaptk. Önümüzdeki yl da bakanlklarmz nezdinde çalmalar balatyoruz. Buray merkez haline getireceiz. Burann ayrca bir istisnas var. Karnzda Türkiyenin en büyük tuzlu ve sodal gölü Van Gölümüz var. Kar yann fazla olduu Nemrut Da eteinde Türkiyenin en büyük uzun kayak pisti mevcut. Güzel bir piste sahibiz. Üçünü bir arada düündüümüzde esiz bir konsept ve esiz güzellikteki bir yer. Buray turizm merkezi haline getirmemiz gerekiyor. Bunun için çalyoruz. Turistler, bu hazineyi ve güzellikleri kefederlerse, ilimize de katk salayacaklar.

Van Gölü, Nemrut Krater Gölü ve Nemrut Kayak Merkezinin, esiz güzelliklerini görmeleri için ziyaretçileri bölgeye davet eden Gencan, Nemrutu tek olarak düünmemek lazm. çünkü doa, inanç, yaz ve k turizmini bir entegre olarak düündüümüzde çok güzel bir turizm potansiyeline sahip olmaya baladk. Bunlardan en önemlisi ise krater gölümüz. Buraya özellikle yurt dndan misafirlerimiz geliyor. çünkü özel bir konsepti, el dememi doas ve güzellii var. Dünya harikalarndan biri. Duyan ve gören herkesin gelip kefetmek istedii bir yer. sözlerine yer verdi.

Ana Sayfaya Git