Nerde kalmıştık?

Emine Erdoğan: 'Nerede Kalmıştık' projesini hayata geçiriyoruz

Haberler 30.09.2021 - 00:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann ei Emine Erdoan, Hepimize büyük bir heyecan veren Nerede Kalmtk projesini hayata geçiriyoruz. Eitimleri yarda kalan kadnlarmz ve kz çocuklarmz okula kaldklar yerden devam edecek dedi.

Emine Erdoann himayesinde, AK Parti Genel Merkez Kadn Kollar Bakanlnca balatlan Nerede Kalmtk eitim seferberlii projesinin tantm toplants Ankarada otelde yapld. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Derya Yank, Milli Eitim Bakan Mahmut Özer ve AK Parti Genel Merkez Kadn Kollar Bakan Aye Keirin katlmyla düzenlenen toplantda konuan Emine Erdoan, eitimin, bir toplumun yegane güç kayna olduunu, hükümetin icraatlarnda bu hassasiyeti en ön sralara tadn söyledi. Eitimde yaplan reformlar ve salanan frsat eitliiyle okullama orannn hatr saylr ekilde arttn kaydeden Erdoan, bugüne kadar sivil toplum kurulularyla Haydi Kzlar Okula, Ana-Kz Okuldayz ve Okuryazarlk Seferberlii gibi birçok kampanya düzenlediklerini, bu çalmalarn saysz insann hayatn mucizevi ekilde deitirdiini bizzat gördüünü belirtti. Erdoan, imdi de hepimize büyük bir heyecan veren Nerede Kalmtk projesini hayata geçiriyoruz. Bir sebeple eitimleri yarda kalan kadnlarmz ve kz çocuklarmz, okula kaldklar yerden devam edecekler. nsan kaç yana gelirse gelsin, okul sralarnn özlemini, hasretliklerin en büyüü olarak yaar. Bu projeyle 81 ilimizde açk öretim liselerimiz ve halk eitim merkezlerimiz, kadnlarmz hem diploma sahibi yapacak hem de mesleki beceri kazandracak. Ayrca yurt dnda yaayan vatandalarmz ve soydalarmz da Açk Öretim Lisesi Bat Avrupa ve Balkanlar Programndan istifade edebilecek dedi.

KADINLAR TOPLUMLARIN AYNASIDIR

Yeterli eitimi alan kadnlarn, aileden güçlü topluma geçii salayan en önemli aktörler olduunu vurgulayan Erdoan, unlar kaydetti:

Takdir edersiniz ki kadnlar ayn zamanda toplumlarnn aynasdr. Köklerimize baktnzda, medeniyet anlaymzda kadnn en üst mertebede olduunu görürüz. Anadoluda kadnn, sosyal ve ekonomik hayatn önde gelen bir parças olduu hakikattir. Bacyan- Rum, Anadolu Kadnlar Birliinin, topluma yön veren konumlar bugün bile aknlk vericidir. Yüzyllar öncesinde zanaatla ilgilenmiler, yeri gelince vatan müdafaas yapmlardr. Sosyal sorunlara eilmiler; dayanmann, el uzatmann, birbirini kalkndrmann en güzel örnekliklerini sergilemilerdir. Gençlere yol göstermiler, yetimlere sahip çkmlar, yallar himaye etmilerdir. Maddi sknt içindeki insanlara ekonomik ferahlk salayacak yardmlama kanallar oluturmulardr. Kadnlarmz, bu mirasa her dönem sahip çkm, Kurtulu Savanda, bir ülkenin yeniden douunda ve gelecee att admlarda emsalsiz örnekler sergilemilerdir.

NSAN HER YATA YENDEN BALAYABLR

Kadn ve kz çocuklarna seslenen Emine Erdoan, Eitiminiz hangi sebeple yarm kalm olursa olsun, kendinizi gerçekletirme serüveniniz hala devam ediyor. Hayatta geç kalnmayan ender eylerden biri, eitimdir. nsan her yata, yeniden balayabilir. Sizden de bu cesareti göstermenizi istiyorum. Bilgi ça dediimiz ve teknolojinin hakim güç olduu günümüzde eitim, bu dünyaya girmemizi salayan tek bilettir dedi. Erdoan, projeyi hazrlayan AK Parti Kadn Kollar Tekilatna ve emei geçenlere teekkür etti.

Ana Sayfaya Git