Nesil kendini koruyacak

Dijital dönüşüm yalnız meslekler değil, eğitim sistemi için de yeni gereklilikler ortaya koyuyor. Yaşanan dönüşümün parçası olabilmeleri için, çocukların 21. yüzyılın yetkinleriyle donatılması gerektiğine dikkat çeken Hibrit Çocuk Kurucu Ortağı Buse Burdurlu “Çocukların gelecekteki mesleklerini bilmiyoruz ancak doğru bir eğitim programıyla onları geleceğe hazırlamamız mümkün” dedi.

Haberler 28.07.2021 - 10:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Pandemide hz kazanan dijital dönüüm en az mevcut i kollar kadar gelecein mesleklerini de etkiledi. McKinsey tarafndan hazrlanan imizin Gelecei raporuna göre, mevcut teknolojiler dünya genelindeki ilerin yüzde 50sinin otomasyonla yaplmasna olanak tanyacak nitelikte. Türkiyede ise her 5 meslekten 3ü yüzde 30 orannda otomatize edilebilir durumda. Dijital dönüümle birlikte bilhassa çamz çocuklarnn gelecekte yapaca mesleklerin ve baarl olabilmek için sahip olmalar gereken yetkinliklerin de hzla deitiini söyleyen eitim kurumu Hibrit çocukun Kurucu Orta Buse Burdurlu, Eitim çandaki çocuklar gelecee hazrlama noktasnda hem veli hem de örencilerin endieli olduunu görüyoruz. çünkü dijital dönüüm kapsamnda uzun vadede gelmeyi öngördüümüz noktaya bir yl gibi ksa bir sürede ulatk ve bu durum gelecein meslekleri konusunda bir belirsizlik ortam yaratt. çocuklarn gelecekteki mesleklerini bilmiyoruz ancak doru bir eitim programyla onlar gelecee hazrlamamz mümkün ifadelerini kulland.

YAPAY ZEKANIN MESLEN ELNDEN ALAMAYACAI BR NESL YETTRMEK STYORUZ

Hibrit çocuk olarak çocuklara 21. yüzyln yetkinlerini kazandrmaya yönelik bir eitim program sunduklarna deinen Buse Burdurlu, Dijital çan gerekli kld beceri ve deneyimleri edinmi, yaam boyu örenen bireyler yetitirmek için çalyoruz. Bu kapsamda 5-17 ya aras örencilerimize, teknoloji ve üretim, tartma becerisi, yaratclk, psikoloji ve fiziksel aktivite alanlarnda birçok ders sunuyoruz. Bahçeehir Üniversitesi Eitim Fakültesi Dekan Yardmcs, Bilgisayar ve Eitim Teknolojileri Bölüm Bakan Doç. Dr. Yavuz Samur danmanlyla hazrladmz müfredat dorultusunda küresel rekabete hazr, multidisipliner ve dijital okuryazarl olan, zorluklar, frsatlar ve sorunlar birden fazla bak açsyla görebilme becerisine sahip ve daha da önemlisi yapay zekann mesleini elinden alamayaca bir nesil yetitirmek istiyoruz diye konutu.

21. YÜZYILIN YETKNLKLERN KAZANDIRARAK çOCUKLARIMIZI GELECEE HAZIRLAMAMIZ MÜMKÜN

21. yüzyl yetkinliklerinden bahseden Burdurlu, Esneklik, sorun çözme ve eletirel düünme, yaratclk, evrensellik, teknoloji okuryazarl ve çok disiplinli bak açsnn yan sra; bilim ve matematik becerileri, sosyal beceriler ve iletiim becerileri 21 yüzyln yetkinlikleri arasnda yer alyor. Örencilere sorgulamay, tartmay öreten ve eletirel bir düünce yaps kazandran bir eitim sistemi sunmamz, dijital ça için kaçnlmaz olan teknolojik ve bilisel yeteneklerini gelitirmemiz art. Dier bir deyile teknoloji okuryazar, elindeki veriyi doru kullanmay bilen, inovasyon becerisine ve yaratcla sahip ve deien dünya dinamiklerine kar daima esnek bireyler yetitirmeliyiz dedi.

Ana Sayfaya Git