Nesilleri tükeniyor

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesine adını veren, zarif ve narin yapılarıyla görenleri kendilerine hayran bırakan ceylanlar, Ceylanpınar Tarım İşletmesi’nde koruma altına alınmasının ardından sayıları her geçen gün artmaya devam ediyor.

Haberler 28.06.2019 - 10:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Nesli tükenme tehdidi altnda bulunangazellasubgutturosa türüasya ceylanlar 1977 ylnda Milli Parklar ve Avclk Genel Müdürlüü tarafndan koruma altna alnd ve 1982 ylnda Tarm letmeleri Genel Müdürlüüne (TGEM) bal Ceylanpnar Tarm letmesine devredildi.

Koruma altna alnd yllarda saylar 10 erkek 13 dii olmak üzere toplam 23 ba olan ceylanlarn bu yl ki doumlarn ardndan saylarnn 1.150yi bulmas bekleniyor.

NESLLER TÜKENYOR

Dünyada ender bölgelerde yaayan asya ceylanlarnn Türkiyede en çok bulunduu kentlerin banda anlurfa geliyor. Kentte, türkülere de konu olan ve Ceylanpnar ilçesine adn veren Asya ceylanlar, doal ortamlarnn bozulmas ve neslinin tükenme tehlikesiyle kar karya kalmas nedeniyle 1977 ylnda koruma altna alnd.

Ceylanpnar Tarm letmesi Müdürlüü Hayvanclk Birim efi Bora Sarçam, Doal özelliklerini kaybetmemeleri için insanlardan mümkün olduunca uzakta, yabani hayvanlarn zarar vermemesi için oluturulan etraf kafes tel ile çevrilmi doal alanlarda yaayan ceylanlara, zaman zaman yem destei de salandn söyledi.

Ana Sayfaya Git