Nevruza hazırlık!

İl Valiliğinden "izin çıkmazı" üzerine Nevruz Tertip Komitesi, 21 Mart'ta Diyarbakır'da yapılacak Newroz kutlamasına katılım çağrısı yaptı.

Haberler 18.03.2019 - 10:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Halklarn Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), nsan ve Özgürlük Partisi (PA), Azad Hareketi, Devrimci Demokrat Kürt Dernei (DDKD), Kürdistan Komünist Partisi (KKP), Kürdistan Demokrat Partisi (KDP-T), Kürdistan Demokratlar Platformu (KDP-Bakur) temsilcilerinin de içinde bulunduu Nevruz Tertip Komitesi; 21 Martta kutlama yapacak.

Diyarbakr Valiliinde kutlama ilikin verilen izin kararndan sonra Güneydou Gazeteciler Cemiyetinde basn toplants düzenleyen Nevruz Tertip Komitesinin açklamasnn Kürtçe metnini DBP Diyarbakr l Ebakan Garip Kandemir, Türkçesini ise nsan ve Özgürlük Partisi Genel Bakan Yardmcs Sedat Doan okudu.

NEWROZU SEçMLERLE KARILIYORUZ

DBP Diyarbakr l Ebakan Kandemir, Bu ylki Nevruzu bizler için referandum niteliindeki 31 Mart yerel seçimleri ile karlyoruz iddiasnda bulundu. Kandemir, Halklarmzn ortaya koyduu özgürlük çizgisi; birlikte, eit ve demokratik yaam iddias bu süreçte daha da önem kazanmtr. Demokratik siyasetin baskc uygulamalarla ortadan kaldrld günümüz koullarnda; darbeci zihniyete, emein sömürüsüne, doa katliamlarna, inkar-imha ve asimilasyon politikalarna, katliam ve igale, ekonomik, kültürel ve siyasi krmlara kar toplumun umudunu ayakta tutanlar, bugün birlikte ve her zamankinden daha güçlü direnmeye devam ediyor diye konutu.

AçLIK GREVLER ESAS GÜNDEMN OLUTURUYOR

Kandemir, Nevruzun ana gündem maddelerini, Ortak vatanda eit yurttalk, demokratik çözüm, faizmin tüm uygulamalarna kar mücadele ve en önemlisi Hakkari vekilimiz DTK E Bakan Sayn Leyla Güvenin öncülüünde balayan ve Sayn Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldrlmas için balatlan açlk grevleri direnii, halklarmzn esas gündemini oluturmaktadr. 2019 Diyarbakr Nevruzunu bu gündemlerle karlyoruz dedi.

HAZIRLIKLARDA SON AAMAYA GELDK

Nevruz kutlamalarna ilikin hazrlklarn sürdürdüklerini kaydeden Kandemir, Bu ylki Nevruzun ön çalmalar ve Nevruz günü için bini akn kii seferber olmu durumdadr. Bugünün özgürlük bayram cokusunda geçmesi için tüm ayrntlar hassasiyetle planlanmaktadr. Yurtiçi ve yurtdndan katlmak isteyen veya davet edilmesi düünülen heyet ve ahsiyetlerle ilgili çalmamz da son aamaya gelmi bulunmaktadr. Youn bir ilginin ve katlmn konuklar düzeyinde de gerçekleecei görülmektedir eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git