Nikah yetkisine Diyarbakır desteği

Müftülere nikâh kıyma yetkisi veren yasa tasarısının meclis tarafından onaylanmasını değerlendiren Diyarbakır halkı, söz konusu kararı olumlu karşıladıklarını belirttiler.

Haberler 21.10.2017 - 09:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Belediye yetkililerin yerine müftülüün bu konuda daha donanml olduunu belirten halk, dier ülkelerdeki inanç sistemine göre kylan resmi nikha iaret etti.

Müftülere nikh kyma yetkisini olumlu bulduunu belirten esnaf Süleyman Özkrtay, Bence olumlu bir gelime. çünkü dier dinlerde de bildiiniz üzere kendi din adamlar nikhlar kyyor. Örnein Hristiyanlarda kilisede nikhlar kylyor. Bizde de nikh kymann dinimize göre olmas çok güzel bir ey. Destekliyorum. En azndan müftüler, daha bilinçli, yani en azndan dinimizi biliyorlar. dedi.

Mustafa Aslanhan da kararn geç alndn belirterke, Doru alnm bir karar. Daha önce yaplmas gereken bir eydi ama geç kalnsa da yine iyi oldu. Baz kesimler tarafndan ho karlanmayabilir ama bizim için dinimize daha yatkn bir karardr. Türkiye nüfusu Müslüman bir nüfus, Müslüman bir toplumda yayoruz. Özellikle dou bölgesinde daha etkili uygulama. Müslümanlarn hassas olduu noktalarda karar alnrken slami uygulamalar göz önünde bulundurulursa tabii bunu destekleriz. ifadelerini kulland.

Müftülük nikh resmilik kazand bundan memnunuz

Halkn daha önce hem imam hem de resmi nikh kymak zorunda kaldn ifade eden Kasm enol da, çok güzel bir uygulamadr. Zaten bu uygulama önceden de devam diyordu. Yani burann halk dindar bir halktr. Önce dini nikhn yaptrrd. Sonra giderdi resmi nikhn yaptrrd. Bu eskiden beri böyle devam ediyor. imdi resmilik kazand bundan memnunuz. deerlendirmesinde bulundu.

Vatandalardan Veysel çalar da karar desteklediklerini belirtti. çalar, Müftülük nikhyla ilgili gelimeleri olumlu görüyorum. Hatta geç kalnm bir karar olduunu düünüyorum. Bununla ilgili söylenecek fazla ey yok. steyen istedii yerde nikhn kyabilir. Bugüne kadar insanlarmz belediyede resmi nikh kydrrd ama ayriyeten bir de imama ya da müftülüe gider kydrrd. Bu kararla en azndan resmi oldu. ifadelerini kulland.

Sakinlerden Hakk Karaku da herkesin kendi alannda hizmet vermesi gerektiini, bu iin erbabnn da müftüler olduunu sözlerine ekleyerek karar desteklediklerini ifade etti.

Ana Sayfaya Git