Nisan'da yağış var!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika olarak paylaştı. Yağışlar geri dönüyor. Radarda göründü. MGM duyurusunda yağışların çok yoğun olacağı açıklandı. Vatandalar dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.

Haberler 04.04.2022 - 01:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Meteoroloji Genel Müdürlüü tarafndan yaplan son deerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey ve bat kesimlerinin parçal ve çok bulutlu, Marmara ve Bat Karadeniz ile zmir, Manisa, çankr ve Samsun çevrelerinin yamur ve saanak, yer yer gök gürültülü saanak yal, dier yerlerin az bulutlu ve açk geçecei tahmin ediliyor.

Rüzgarn Marmara, Kuzey ve ç Ege, Bat Akdenizin iç kesimleri, ç Anadolu, Bat ve Orta Karadeniz ile Dou Karadenizin iç kesimlerinde güney ve güneybat yönlerden kuvvetli ve yer yer frtna (40-80 km/sa) eklinde esmesi bekleniyor. Karadenizin iç ve yüksek kesimleri ile Dou Anadoluda yüksek kar örtüsüne sahip eimli bölgelerde ç riski bulunmaktadr. Marmara, Ege, ç Anadolunun bats, Bat Karadeniz ve Güneydou Anadolunun güneyinde toz tanm görülecei tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLII:

Hava scaklklarnn kuzey kesimlerde 2 ila 4 derece azalaca, dier yerlerde önemli bir deiiklik olmayaca, yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecei tahmin ediliyor.

RÜZGAR:

Genellikle güney ve güneybat yönlerden orta kuvvette, Marmara, Kuzey ve ç Ege, Bat Akdenizin iç kesimleri, ç Anadolu, Bat ve Orta Karadeniz ile Dou Karadenizin iç kesimlerinde kuvvetli ve yer yer frtna (40-80 km/sa) eklinde esmesi bekleniyor.

KUVVETL RÜZGAR:

Rüzgar Marmara, Kuzey ve ç Ege, Bat Akdenizin iç kesimleri, ç Anadolu, Bat ve Orta Karadeniz ile Dou Karadenizin iç kesimlerinde güney ve güneybat yönlerden kuvvetli ve yer yer frtna (40-80 km/sa) eklinde esmesi beklendiinden; kuvvetli rüzgarla birlikte ulamda aksamalar, çat uçmas, aaç devrilmesi, soba ve doalgaz kaynakl zehirlenmeler, toz savrulmas gibi olumsuzluklara kar dikkatli ve tedbirli olunmaldr.

çI TEHLKES UYARISI:

Dou Karadenizin iç ve yüksek kesimleri ile Dou Anadoluda yüksek kar örtüsü bulunan eimli yamaçlarda ç riski olmasndan dolay meydana gelebilecek olumsuzluklara kar dikkatli ve tedbirli olunmas gerekmektedir.

MARMARA

Parçal ve çok bulutlu, bölge genelinin aralkl saanak ve yer yer gök gürültülü saanak yal geçecei tahmin ediliyor. Rüzgarn güney ve güneybat yönlerden kuvvetli ve yer yer frtna (50 -80 km/ saat) eklinde esmesi bekleniyor. Bölge genelinde toz tanm görülecei tahmin ediliyor.

çANAKKALE C, 19CParçal ve çok bulutlu, sabah saatlerinde saanak ve yer yer gök gürültülü saanak yal

STANBUL C, 20CParçal ve çok bulutlu, aralkl saanak ve yer yer gök gürültülü saanak yal

KIRKLAREL C, 20CParçal ve çok bulutlu, aralkl saanak ve yer yer gök gürültülü saanak yal

SAKARYA C, 25CParçal ve çok bulutlu, aralkl saanak ve yer yer gök gürültülü saanak yal

EGE BÖLGES

Parçal ve çok bulutlu, zmir ve Manisa çevrelerinin saanak ve yer yer gök gürültülü saanak yal geçecei tahmin ediliyor. Rüzgarn kuzey ve iç kesimlerinde güney ve güneybat yönlerden kuvvetli, yer yer frtna (40-80 km/sa) eklinde esmesi bekleniyor. Bölge genelinde toz tanm görülecei tahmin ediliyor.

A.KARAHSAR C, 23CParçal ve çok bulutlu

DENZL C, 27CParçal bulutlu

ZMR C, 24CParçal ve çok bulutlu, sabah saatlerinde saanak ve yer yer gök gürültülü saanak yal

MULA C, 22CParçal bulutlu

AKDENZ

Az bulutlu ve açk geçecei tahmin ediliyor. Rüzgarn Bat Akdenizin iç kesimlerinde güney ve güneybat yönlerden kuvvetli, yer yer frtna (40-80 km/sa) eklinde esmesi bekleniyor.

10Meteoroloji son dakika duyurdu, youn ya geri dönüyor, iller tek tek açkland

ADANA C, 26CAz bulutlu ve açk

ANTALYA C, 23CAz bulutlu ve açk

HATAY C, 25CAz bulutlu ve açk

ISPARTA C, 22CAz bulutlu

ç ANADOLU

Parçal ve az bulutlu, kuzeybat kesimlerinin çok bulutlu, çankr çevrelerinin saanak ve yer yer gök gürültülü saanak yal geçecei tahmin ediliyor. Rüzgarn güney ve güneybat yönlerden kuvvetli, yer yer frtna (40-80 km/sa) eklinde esmesi bekleniyor. Bölge genelinde toz tanm görülecei tahmin ediliyor.

ANKARA C, 23CParçal ve çok bulutlu

ESKEHR C, 23CParçal ve çok bulutlu

KAYSER C, 25CParçal ve az bulutlu

KONYA C, 24CParçal ve az bulutlu

BATI KARADENZ

Parçal ve çok bulutlu, bölge genelinin saanak ve yer yer gök gürültülü saanak yal geçecei tahmin ediliyor. Rüzgarn güney ve güneybat yönlerden kuvvetli, yer yer frtna (40-80 km/sa) eklinde esmesi bekleniyor.

14Meteoroloji son dakika duyurdu, youn ya geri dönüyor, iller tek tek açkland

BOLU C, 20CParçal ve çok bulutlu, sabah ve öle saatlerinde saanak ve yer yer gök gürültülü saanak yal

DÜZCE C, 25CParçal ve çok bulutlu, sabah ve öle saatlerinde saanak ve yer yer gök gürültülü saanak yal

KASTAMONU C, 20CParçal ve çok bulutlu, aralkl saanak ve yer yer gök gürültülü saanak yal

ZONGULDAK C, 20CParçal ve çok bulutlu, sabah ve öle saatlerinde saanak ve yer yer gök gürültülü saanak yal

ORTA ve DOU KARADENZ

Parçal ve çok bulutlu, Samsun çevrelerinin saanak ve yer yer gök gürültülü saanak yal geçecei tahmin ediliyor. Dou Karadenizin iç kesimlerinin yüksek kar örtüsüne sahip eimli bölgelerinde ç riski bulunmaktadr. Rüzgarn, Bat ve Orta Karadeniz ile Dou Karadenizin iç kesimlerinde güney ve güneybat yönlerden kuvvetli ve yer yer frtna (40-80 km/sa) eklinde esmesi bekleniyor.

RZE C, 22CParçal ve çok bulutlu

SAMSUN C, 25CParçal ve çok bulutlu, öle saatlerinden sonra ve akam saatlerinde saanak ve yer yer gök gürültülü saanak yal

TOKAT C, 25CParçal ve çok bulutlu

TRABZON C, 25CParçal ve çok bulutlu

DOU ANADOLU

Parçal ve az bulutlu geçecei tahmin ediliyor. Yüksek kar örtüsüne sahip eimli bölgelerde ç riski bulunmaktadr.

ERZURUM C, 16CParçal ve az bulutlu

KARS C, 16CParçal ve az bulutlu

MALATYA C, 25CParçal ve az bulutlu

VAN C, 14CParçal ve az bulutlu

GÜNEYDOU ANADOLU

Az bulutlu ve açk geçecei tahmin ediliyor. Bölgenin güneyinde toz tanm görülmesi bekleniyor.

DYARBAKIR C, 25CAz bulutlu ve açk

GAZANTEP C, 25CAz bulutlu ve açk

SRT C, 25CAz bulutlu ve açk

ANLIURFA C, 28CAz bulutlu ve açk

NSANDA KAR YAACAK MI?

stanbul bu yl uzun yllardr görülmemi bir souk hava dalgasnn etkisine girdi. Kar ya beklenenden uzun sürdü Yaplan açklamalar nisanda da kar ya olup olmayacan akllara getirdi. Haber Global Meteoroloji Editörü Bünyamin Sürmelinin yapt açklamalar stanbulda nisanda da kar yaacana yorumland. Ancak Sürmeli yeni bir açklama yaparak sözlerinin çarptldn, kar yann görülmeyeceini açklad.

Ana Sayfaya Git