Nöbet 124'üncü gününde!

Anne Esmer Koç "Devletin, çocukları kandıranlara, kaçıranlara en ağır cezayı vermesini istiyorum. Hasta ve engelli olan kızımı kaçırdılar"

Haberler 04.01.2020 - 11:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr annelerinin, daa kaçrlan çocuklarna kavuma ümidiyle HDP l Bakanl binas önündeki evlat nöbeti sürüyor.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylülde balatt oturma eylemi 124üncü gününe girdi.

Hakkarinin emdinli ilçesinde 2013te daa kaçrlan kz Zübeyde Koç için eylemde yer alan Esmer Koç, evladnn yaayp yaamadn bilmediini söyledi.

Kzn almadan eylemden vazgeçmeyeceini anlatan Koç, Kzm için geldim, kzm almadan buradan gitmiyorum. Ha PKK ha HDP hiç fark etmez. dedi.

Nöbet 124üncü gününde

Evladnn kaçrld günden bu yana çok ac çektiini, sürekli aladn dile getiren Koç, öyle devam etti:

Ne gecem gece ne gündüzüm gündüz. Kzmn yata, elbiseleri, ayakkabs hala duruyor. O zalimler kzm versin, yeter artk. Bu kadar dert çektik yeter. Devletin, çocuklar kandranlara, kaçranlara en ar cezay vermesini istiyorum. Hasta ve engelli olan kzm kaçrdlar. Kzm yüzde 40 zihinsel engelli. Bunlarn iman, vicdan, erefi, namusu yok. Ne kadar ac çektiysem onlar bin katn çeksin.

Kzna seslenen Koç, Kzm kimseden korkma, yanma gel. Kaç gel, devletimize teslim ol, sana hiçbir ey olmaz. Seni bana teslim edecekler, hep birlikte evimize gidelim. Seni kandrp sattlar. Senin hiç hatan yok, gel devletimize, askerimize, polisimize teslim ol. ifadelerini kulland.

Olum 8 ay önce kaçrld

Baba Celil Begda da olunun kaçrlmasnn üzerinden 8 ay geçtiini söyledi.

Olunun HDP tarafndan götürüldüünü ifade eden Begda, Olumu, HDPnin PKKya teslim etmesi için büyütmedim. diye konutu.

Begda, Olum hasta, diyorlar ki Biz hastalar götürmüyoruz. Yalan söylüyorlar. Vicdan ve Müslüman olan, Allahtan korkan bunu yapmaz. Bu geçen 8 ay bize 8 yl gibi geldi. Bir evde 3 günde bir ekmek bitmez mi? Benim olum acaba dada ne yapyor, bu kta, yamurda, karda ne yiyor ne içiyor? dedi.

Eylemlerindeki kararlla dikkat çeken Begda, çocuum gelse bile bütün çocuklar gelmeden eylemi brakmayacam. Bizim evimiz yand, bakasnn evi yanmasn. Bunlardan olumu ister ölü ister canl söke söke alacam. Bir ben bir Allah bilir, bu çocuu nasl büyüttüm. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git