Nöbetçi hassasiyeti

Sağlık Bakanlığından uzmanlık öğrencilerinin nöbetlerine ilişkin "hassasiyet" yazısı

Haberler 02.11.2021 - 00:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk Bakan Fahrettin Koca, il Salk Müdürlüklerine gönderdii yazda, hekimliin nitelikli emek, yüksek dikkat gerektirdii için çalma saatlerinde insan fiziken ve ruhen zorlayan uygulamalardan kaçnlmas gerektiini belirtti.

Salk Bakanlndan yaplan yazl açklamaya göre Uzmanlk Eitimi Görenlerin Nöbet Hizmetleri balkl resmi yaz, Salk Bakan Koca imzasyla 81 il salk müdürlüüne gönderildi.

YATAKLI TEDAV KURUMLARI

Yazda yatakl tedavi kurumlarnda hizmetlerinin günün 24 saati kesintisiz yürütülmesinin esas olduu, salk hizmetlerinde sürekliliin salanmas amacyla normal çalma saatleri dndaki hizmetlerin, personel says ve hizmetin nitelii de dikkate alnarak vardiya veya nöbet eklinde yürütüldüü kaydedilerek, Fakat hekimlik nitelikli emek, yüksek dikkat gerektiren bir meslek olduu için çalma saatlerinde insan fiziken, ruhen zorlayan uygulamalardan kaçnlmas gerekir. ifadelerini kulland.

Yazda, unlar kaydedildi:

GECE NÖBET TUTANLAR

Yatakl Tedavi Kurumlar letme Yönetmeliinin 41. maddesinin birinci fkrasnn (d) bendinde Nöbet hizmetleri, yatakl tedavi kurumlarnn tiplerine, yatak ve personel kadrosuna, yer ve önemine, faaliyetinin çokluuna göre ayr ayr hükümlere tabidir hükmü ile hemen ardndan, (e) bendinde Gece nöbeti tutanlara ertesi gün görev verilmez hükmü yer almaktadr. Mecburiyetler dnda yoruma açk deildir.

Bakanla bal eitim ve aratrma hastanelerindeki uzmanlk örencilerinin eitime alnmas, çalma usul ve esaslarnn Tpta ve Di Hekimliinde Uzmanlk Eitimi Yönetmelii kapsamnda yürütüldüü ifade edilen yazda, uzmanlk eitimi görenlerin nöbet hizmetlerinin, yönetmelikte, Uzmanlk örencilerinin nöbet uygulamas üç günde birden daha sk olmayacak ekilde düzenlenir hükmüyle belirlendii, Bakanln 21 Ekim 2016 tarihli genelgesinde de bu hususa özen gösterilmesine dikkat çekildii bildirildi.

ETM VE ARATIRMA

Yazda, unlara yer verildi:

Bu çerçevede, ilinizin Bakanlmza bal eitim ve aratrma hastanelerinde eitim gören uzmanlk örencilerinin çalma artlar ve nöbet hizmetlerinin yukarda anlan mevzuat hükümleri çerçevesinde yürütülmesi, i yükü dalmnda alkanlklar yerine kurallara hakkaniyetli ballk için azami hassasiyetin gösterilmesi hususunda bilgilerinizi ve gereini rica ederim.

Ana Sayfaya Git