Nöbetten muaf...

Sağlık Bakanlığı tüm illere resmi yazı gönderdi.O yazıda, sağlık mazereti ile ilgili bazı sağlık kurulu raporlarının, nöbetten muaf tutulmaya yeterli olmadığını belirtti.

Haberler 03.05.2019 - 00:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk Bakanl, daha önce illere gönderdii resmi yazda, nöbetten muaf tutulmak için alnan salk raporlarnn hakem hastanelerde yenilenmesini ve yeni raporlarn bir örneinin incelenmek üzere bakanla gönderilmesini istemiti. Gelen rapor örneklerini inceleyen Salk Bakanl nöbetten muaf tutulmaya dair gönderilen salk kurulu raporlarnn sadece yüzed 19unun nöbetten muaf tutulmaya imkan saladn, raporlarnn yüzde 43nün nöbet tutabileceini, raporlarn yüzde 38i için ise daha ayrntl bir ekilde düzenlenmesinin gerektiini tespit etti.

NÖBET TUTACAKLAR

Bakanlk, salk kurulu rapolarnda hangi tbbi gerekçeyle nöbet tutulamayacann ayrntl olarak belirtilmesi gerektiina dikkat çekti. Yenilenmesi istenilen ve yeni düzenlenen durum bildirir salk kurulu raporlarnda yaplacak tbbi deerlendirmelerde u ifadelere yer verildi: itme, görme vb organ yetsinin kaybedenlerden kayp orannn belirtilmesi gerekiyor. Psikaytri, kanser vb. tanlarda tehis, evre, kategori aamasnn açk olarak yazlmas yart. Kanaat bildirmeden nöbet tutulabilir nöbet tutulamaz durum tespitinin yaplmas durumunda salk kurullarnn bilgilendirilmesi gerekiyor.

Yazda yenilenen Durum Bildirir Salk Kurulu raporlarnn idareler tarafndan incelenip Asl gibidir/Aslnn ayndr nüshalarn eksiksiz doldurup 3er aylk periyotlar halinde komisyonda deerlendirilmek üzere Genel Müdürlüe gönderilmesi istendi.

Ana Sayfaya Git