Nokta atışında dara vuruldu!

MİT ve TSK'nın Kandil'e yönelik ortak operasyonunda, terör örgütü PKK'nın kadın yapılanması KJK'nın kırmızı kategoride aranan sorumlusu Ayfer Kordu hedef alındı.

Haberler 08.10.2019 - 10:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli stihbarat Tekilat (MT) ve Türk Silahl Kuvvetlerinin (TSK) Kandildeki operasyonunda PKKnn kadn yaplanmas KJKnn krmz kategoride aranan sorumlusu Ayfer Kordu nokta atyla hedef alnd.

Bölgedeki güvenlik kaynaklarndan alnan bilgiye göre, PKKnn üst yönetimine yönelik operasyonlar devam ediyor. MT ve TSKnn koordineli çalmasyla Irakn Kandil bölgesinde gerçekletirilen hava harekatnda PKKnn kadn yaplanmas KJKnn bandaki terörist nokta atyla hedef alnd.

NOKTA ATII

MTin elde ettii istihbarat dorultusunda 13 Eylül 2019da düzenlenen hava harekatyla hedef alnan PKK/KCK Yürütme Konseyi Üyesi ve PKK/KJK sorumlusu Bese Erzincan kod adl Ayfer Kordunun krmz kategoride arand belirlendi.

Bese Erzincan kod adl Ayfer Kordunun PKK örgütüne 1980li yllarn sonunda katld, Lübnan ve Suriye alannda Abdullah Öcalandan siyasi ve askeri eitim ald ve örgütün kadn yaplanmasn oluturan çekirdek kadroda yer ald örenildi.

PKK/KJK koordinasyonunun en üst sorumlusu Ayfer Kordunun, Bese Hozat kod adl Hülya Oran ve Sözder Avesta kod adl Nuriye Kesbir gibi üst düzey kadn teröristler dahil tüm kadn teröristlerin eitilmesi, görevlendirilmesi, örgütlenmesi ve yönlendirilmesinden sorumlu olduu tespit edildi.

TUNCELDA DARA

Öte yandan, çileri Bakanlndan yaplan açklamaya göre, iç güvenlik operasyonlar kapsamnda Tunceli krsalnda l Jandarma Komutanlnca devam eden operasyonda etkisiz hale getirilen militan says 3e yükseldi. Etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin Terörden Arananlar Listesinin turuncu kategorisinde 600 bin lira ödülle yer alan, terör örgütünün sözde dou cephe YJA star sorumlusu Melsa kod adl Beyan Dara olduu belirlendi.

KCK OPERASYONU

Hakkari merkez ile Yüksekova ve çukurca ilçelerinde PKK/KCKya yönelik operasyonda 14 üpheli gözaltna alnd.

Valilikten yaplan açklamada, u ifadeler yer ald: limiz merkez, Yüksekova ve çukurca ilçelerinde meydana gelebilecek terör olaylarnn önlenmesi amacyla 15 adrese e zamanl operasyon yaplmtr. Yaplan operasyonda 14 üpheli ahs gözaltna alnm olup tabanca, av tüfei, farkl silahlara ait 277 fiek, çok sayda örgütsel broür ve yasaklanan kitaplardan ele geçirilmitir. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir.

Ana Sayfaya Git