Nokta harekatı!

Lice, Hani ve Kocaköy ilçelerine bağlı 8 kırsal mahalledeki sokağa çıkma yasağı kaldırıldı. Lice ve Hani'ye bağlı 13 kırsal mahallede sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Haberler 15.11.2016 - 10:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Lice, Hani ve Kocaköy ilçelerine bal 8 krsal mahalledeki sokaa çkma yasa son buldu.

Valilikten yaplan açklamaya göre, dalk ve ormanlk alanda faaliyet yürüten, aralarnda üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduu deerlendirilen PKKllar ve i birlikçilerinin etkisiz hale getirilmesi, snak, barnak, depo alanlar ve uçaksavar mevzilerinin tahrip edilmesi ve malzemelerin ele geçirilmesi amacyla operasyon gerçekletirildi.

Bu kapsamda, halkn can ve mal güvenliini salamak amacyla l daresi Kanununca sivillerin zarar görmemesi için Licenin Güçlü ve Gömeç, Hani ilçesinin Krm, Gökçe, Yavan ve Soylu ile Kocaköyün Yazköy ve aklat mahallelerinde 13 Kasm saat 05.00ten itibaren uygulanan sokaa çkma yasa, 14 Kasm 2016 günü saat 05.00ten itibaren kaldrld.

- 13 krsal mahallede sokaa çkma yasa

Öte yandan, PKKya yönelik gerçekletirilecek operasyon dolaysyla Licenin Birlik, enlik, Abal, Ergin, Tuzlaköy, çeper, Duru ve Daralan ile Hani ilçesine bal Topçular, Yukar Tural, Kalaba, Seren ve Uzunlar mahallelerinde 14 Kasm 2016 günü saat 05.00ten geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokaa çkma yasa ilan edildi.

Hava destekli operasyonda 1 PKKl öldürüldü

Öte yandan, Valilik, l Jandarma Komutanl tarafndan kent genelindeki terörist faaliyetlerinin tespiti, yakalanmas, etkisiz hale getirilmesi, silah, mühimmat ve el yapm patlayc maddelerin ele geçirilmesi, patlayc yüklü araç ile saldr türünde eylemlerin önlenmesi maksadyla yaplan çalmalara ve operasyonlarn devam edildii belirtildi. Bu kapsamda Lice ilçesinde oper8asyon gerçekletirildii belirtilen Valilik açklamasnda öyle denildi:

12 Kasm 2016 tarihinde bölücü terör örgütü mensuplarnca yamalanan özel bir firmaya ait araç ile söz konusu aracn 150 metre yaknnda bölücü terör örgütü mensuplarnn bulunduu yönünde elde edilen istihbari bilgiye istinaden, Lice ilçesi Balan köyü Mezarlk Tepe krsal alannda taarruz Helikopter kolu destekli olarak operasyonel faaliyete balanlmtr. cra edilen operasyon kapsamnda yaplan temas aramas neticesinde; 1 erkek bölücü terör örgütü mensubu silah ve teçhizat ile birlikte ölü olarak ele geçirilmi, 1 adet Bixi Makinal tüfei, 1 adet Kalenikov piyade tüfei, 1 adet roketatar, 1 adet tabanca susturucusu, 100 adet Bixi mühimmat, 20 adet M-16 piyade tüfei mühimmat ile 2 ayr noktada snak ve çok sayda örgütsel doküman ve yaam malzemeleri ele geçirilmitir. Cumhuriyet Basavclnn talimatyla operasyon ile ilgili olarak adli ilemlere devam edilmektedir.

Ana Sayfaya Git